Ga naar de inhoud

Herman Brood en Barbie samen in museum

herman brood versus barbie

Het Herman Brood Museum in Zwolle opent zijn deuren voor een verbazingwekkende tentoonstelling, die de ontmoeting tussen 2 uiterst iconische figuren viert. De feestelijke opening is vanavond om 19.00 uur.

Laat deze culturele viering niet aan je voorbijgaan. Deze tentoonstelling is te bewonderen tot en met 31 maart 2024.

Een ontmoeting van legendarische figuren

Herman Brood, de Nederlandse rock ’n roll legende, stond bekend om zijn wilde levensstijl, onconventionele kunst en als muzikale genie. Zijn nalatenschap leeft voort in de harten van velen, en zijn kunst blijft inspireren en intrigeren. Aan de andere kant van het spectrum staat Barbie, ’s werelds meest iconische poppenfiguur, die in de loop der jaren de harten van miljoenen heeft veroverd. Wat gebeurt er wanneer deze 2 uitersten elkaar ontmoeten?

Job Boersma’s ‘Barbie-de-Luxe’

Job Boersma, een getalenteerde fotograaf, heeft deze fascinerende kruising van werelden mogelijk gemaakt. 2 jaar geleden begon hij met het fotograferen en portretteren van Barbiepoppen. Dit leidde tot een overweldigende fascinatie en waardering voor de populaire figuur. Met dit nieuwe fotoproject, genaamd ‘Barbie-de-Luxe’, heeft Boersma een serie foto’s gecreëerd die naadloos aansluiten op de recente Barbie-hype, geïnspireerd door de speelfilm. Dit project werpt een nieuw licht op de populaire cultuur en brengt de wereld van Barbie tot leven op een kunstzinnige en visueel verbluffende manier.

Een eerbetoon aan creativiteit en individualiteit

De tentoonstelling ‘Brood meets Barbie’ biedt niet alleen een visuele traktatie. Het biedt ook diepgaande inzichten in de inspiratiebronnen achter het werk van zowel Herman Brood als Barbie. Ivo de Lange, directeur van het Herman Brood Museum, legt uit: “Het is een eerbetoon aan hun individualiteit en creativiteit. Waarbij hun invloed op popcultuur en kunst wordt benadrukt. Deze tentoonstelling is een brug tussen 2 werelden die op het eerste gezicht onverenigbaar lijken. Maar bij nader inzien hebben ze veel gemeen.”

Het Herman Brood museum in Zwolle

Het Herman Brood Museum in Zwolle is opgericht in 2008. Sindsdien heeft het een belangrijke rol gespeeld in het behouden en presenteren van het werk en de erfenis van de Nederlandse kunstenaar en muzikant Herman Brood. Met zijn veelzijdige collectie en tentoonstellingen heeft het museum bijgedragen aan het in stand houden van de herinnering aan Herman Brood en het delen van zijn invloedrijke kunst en muziek met het publiek. Hij overleed in 2001 na een sprong van het Amsterdamse Hilton Hotel.

Tekst gaat onder de video verder >>

Mis deze unieke ervaring niet

De tentoonstelling ‘Brood meets Barbie’ is geopend voor het publiek van 20 oktober 2023 tot en met 31 maart 2024. De entree voor deze onvergetelijke culturele ervaring bedraagt slechts €7,50. Bezoekers kunnen de tentoonstelling bewonderen op vrijdag, zaterdag en zondag, van 12.00 tot 17.00 uur. Het Herman Brood Museum in Zwolle biedt hiermee een zeldzame kans om 2 iconische figuren te zien samenkomen in een kunstzinnige en culturele viering.

Kortom: Mis deze buitengewone gelegenheid niet om de artistieke erfenis van Herman Brood en de tijdloze aantrekkingskracht van Barbie te ontdekken. Wees getuige van de ontmoeting tussen rock ’n roll en popcultuur. Laat je inspireren door de unieke visie van Job Boersma.

Meer over: