Ga naar de inhoud

Herfstmode 2024: 7 stijlvolle trends voor 50-plussers

Update:
Herfstmode, najaarstrends

De herfst van 2024 belooft een seizoen vol stijl en comfort te worden, met modetrends die perfect aansluiten bij de behoefte aan warmte en elegantie. Voor wie de 50 gepasseerd is, is dit het moment om een garderobe samen te stellen met herfstmode die zowel modieus als praktisch is.

Van klassieke ruitjes tot rijke, aardse tinten, dit seizoen biedt talloze mogelijkheden om je persoonlijke stijl op een nieuwe manier te verkennen. Laten we een kijkje nemen naar de 7 belangrijkste trends voor deze herfst en hoe je ze kunt dragen.

1. Bruin: de aardse basiskleur van de herfst

Als we aan herfst denken, denken we aan warme, aardse kleuren – en dit jaar staat bruin bovenaan de lijst. Deze veelzijdige kleur is perfect voor het creëren van een elegante en verfijnde look. Of je nu kiest voor een diep chocoladebruin, een warme kastanjebruin, of een lichte camel, bruin voegt altijd een gevoel van luxe toe aan je outfit.

Hoe draag je bruin? Bruin combineert prachtig met andere herfstkleuren zoals bordeauxrood, diepgroen, en mosterdgeel. Probeer bijvoorbeeld een bruine gebreide trui te combineren met een olijfgroene rok of een bordeauxrode sjaal. Voor een klassieke look kun je bruin ook mixen met neutrale kleuren zoals zwart, wit, of crème. Voeg gouden sieraden toe voor een vleugje glamour, en je bent klaar om de deur uit te gaan in stijl.

Lees verder onder deze video >>>

2. Ruitjes: tijdloze elegantie met een modern tintje

Ruitjes zijn dit seizoen weer helemaal terug en zijn een aanrader voor iedereen die houdt van een tijdloze, klassieke uitstraling. Deze print is synoniem met de herfst en biedt talloze mogelijkheden om je outfits mee op te vrolijken. Een geruite blazer bijvoorbeeld, is een veelzijdig kledingstuk dat je makkelijk combineert met een simpele blouse en een broek of rok in een effen kleur.

Stijltip: Voor een stijlvolle, maar toch comfortabele look, draag een geruite blazer over een coltrui en combineer deze met een donkere jeans en enkellaarsjes. Dit is de perfecte outfit voor een dagje uit of een informele lunch met vrienden.

3. Gebreide jurken: cosy en chic

Gebreide jurken zijn dé oplossing voor de koudere dagen van het jaar. Ze zijn comfortabel, stijlvol, en eenvoudig te stylen voor verschillende gelegenheden. Kies een gebreide jurk in een warme kleur zoals beige, en combineer deze met een paar laarzen en een riem om je taille te accentueren. Voeg een lange mantel toe voor extra warmte, en je hebt een outfit die zowel praktisch als elegant is.

Stijltip: Een midi-lange gebreide jurk in een subtiele tint zoals camel of taupe is perfect om zowel casual als gekleed te dragen. Voeg een opvallende ketting of een paar grote oorbellen toe voor een beetje extra flair.

4. Leren items: herfstmode is stoer en elegant

Leer blijft een populaire keuze dit najaar, en dat is niet voor niets. Het is duurzaam, stijlvol, en geeft je outfit meteen een stoere uitstraling. Een leren jasje in een rijke, bruine tint is een tijdloos stuk dat nooit uit de mode raakt. Draag het over een wollen jurk of met een eenvoudige blouse en broek voor een look die zowel elegant als robuust is.

Stijltip: Combineer je leren jasje met een geruite sjaal en een paar stevige laarzen voor een look die perfect past bij een herfstwandeling door het bos.

5. Panterprint: de wilde kant van de mode

Panterprint is dit najaar weer helemaal in en voegt een vleugje speelsheid en flair toe aan je herfstgarderobe. Of je nu kiest voor een panterprintjas, een sjaal, of een paar schoenen, deze print kan elke outfit een gedurfde en stijlvolle uitstraling geven. Vooral in zachte, pluizige materialen komt de panterprint prachtig tot zijn recht.

Stijltip: Durf te combineren! Draag een panterprintjas over een eenvoudige bruine of zwarte outfit om de print echt te laten opvallen. Als je liever subtiel begint, kies dan voor een panterprint accessoire zoals een sjaal of tas om je outfit net dat beetje extra te geven.

Lees verder onder deze Instagrampost >>

6. Riemen met grote gespen: het ultieme accessoire

Accessoires maken je outfit helemaal af, en dit seizoen draait alles om riemen met grote gespen. Deze opvallende riemen zijn ideaal om je taille te accentueren en een simpele outfit net dat beetje extra te geven. Of je nu kiest voor een riem in een klassieke zwarte of bruine tint, of juist een opvallende kleur zoals rood, een grote gesp maakt elke outfit direct modieuzer.

Stijltip: Draag een brede riem met een grote gesp over een gebreide jurk of een oversized trui om je look meer vorm te geven. Dit is niet alleen stijlvol, maar zorgt er ook voor dat je er meteen wat gekleder uitziet.

7. Pluizige herfstmode: warmte en comfort in 1

Als de temperaturen dalen, wordt het tijd om te investeren in zachte, pluizige materialen. Denk aan vesten, sjaals, en truien gemaakt van cashmere of faux fur. Deze items zijn niet alleen heerlijk warm, maar voegen ook een gevoel van luxe toe aan je garderobe. Kies voor neutrale tinten zoals bruin, grijs, of crème voor een tijdloze look.

Stijltip: Draag een pluizig vest over een eenvoudige outfit zoals een donkere broek en een effen top. Voeg een paar laarzen toe en je hebt een comfortabele, maar stijlvolle herfstlook.

Foto: Canva

Meer over: