Ga naar de inhoud

Een herfstboeket zorgt voor warme kleuren van de natuur in huis

Update:
Herfstboeket

De herfst brengt een betoverende transformatie met zich mee: bladeren verkleuren van groen naar warm oranje, rood en geel. Wat is er nu leuker dan die sfeervolle kleuren ook op tafel te zetten? Het samenstellen van een herfstboeket is een simpele, budgetvriendelijke manier om je interieur een seizoens-update te geven. Met deze tips creëer je een prachtig herfstboeket.

Alles wat je moet weten om het perfecte herfstboeket te maken

Herfstboeketten zijn de perfecte manier om de sfeer van het seizoen in huis te halen. Met een mix van warme kleuren, speelse texturen en natuurlijke elementen creëer je eenvoudig een prachtig boeket dat bij de herfst past.

Kies voor de stoere rozenbottels, de romantische scabiosa of de opvallende zonnebloemen, je haalt direct de warme ‘Indian Summer‘ kleuren van het herfst in huis. Ga creatief aan de slag en maak je eigen herfstboeket voor een kleurrijke en sfeervolle thuisomgeving!

Deze 7 bloemen gebruik je in een herfstboeket:

1. Rozenbottels, stoer en symbolisch

Na de bloei van rozen verschijnen rozenbottels, robuuste vruchten die een stoer accent toevoegen aan elk herfstboeket. Hun diep rode kleur geeft een warme, natuurlijke uitstraling en ze staan symbool voor het wachten op de ware liefde.

2. Dahlia’s: dramatisch en kleurrijk

Dahlia’s bloeien tot laat in de herfst en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, van zachtroze tot diep rood. Hun dramatische vorm en rijke textuur brengen volume en een artistieke flair aan je arrangement.

Solo en van 1 soort kleur in een vaas zijn ze ook prachtig.

3. Paarse besjesplant: voor een kleurrijke twist

Voor een verrassende twist in je herfstboeket, voeg je callicapra, de paarse besjesplant, toe. Deze fel paarse bloem biedt een speels contrast met de traditionele rood-oranje tinten van het seizoen. Het geeft je arrangement een zomers tintje, zonder de herfstgevoelens te verliezen.

4. Zonnebloemen: vrolijke herfstsfeer

Zonnebloemen worden vaak geassocieerd met de zomer, maar bloeien vaak tot diep in de herfst. De grote, goudgele bloemen brengen vrolijkheid en warmte, zelfs op een grijze herfstdag.

Met deze bloemen hou jij de herfstdip buiten de deur. Gecombineerd met bruine herfstbladeren, prachtig en lang houdbaar!

5. Chrysanten: klassiek en weelderig

Chrysanten zijn klassiekers in elk herfstboeket. Verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, van geel tot diep paars. Ze blijven lang mooi en geven je boeket een volle, rijke uitstraling.

Chrisanten zijn allang niet ouwbollig meer! Het hangt er alleen wel vanaf hoe je ze arrangeert.

6. Lampionplant: mystiek decoratief

De physalis, ook bekend als physalis, is een van de meest decoratieve herfstbloemen. De oranje ‘lampionnetjes’ zorgen voor een magisch effect in je boeket.

In het oude China geloofde men zelfs dat deze bloemen geesten konden opsluiten, wat hen extra mystiek maakt.

7. Monbretia: veelzijdig en energiek

Dankzij hun opvallende kleuren en unieke vorm zorgen Monbretia’s voor extra diepte in elk boeket. Bovendien blijven ze lang mooi, zowel vers als gedroogd, waardoor je boeket een duurzame en stijlvolle uitstraling krijgt.

Met geluk staan ze ook in je tuin, haal dan snel een paar takken in huis.

Tips voor het perfecte herfstboeket

Combineer grote, volle bloemen zoals dahlia’s en chrysanten met fijnere takken en bladeren voor een speels en interessant contrast. Kies bloemen die lang meegaan, zoals chrysanten en de physalis, zodat je langer van je herfstboeket geniet.

Voeg takken, dennenappels en bladeren uit de tuin of het bos toe om de herfst nog meer naar voren te brengen. Een combinatie met mooie kunstbloemen voor de herfst kan ook verrassend mooi zijn.

TIPS: voor uitgebloeide lavendel.

Zelf een pluktuin beginnen volgend jaar? Lees: Het is nu de tijd om snijbloemen te zaaien.

Bekijk hier de video waarin Nelleke Bontje uitlegt hoe je een leuk hersfstbloemen arrangement maakt >>

Meer over: