Ga naar de inhoud

HEMA verdubbelt winst in 2023: slimme keuzes betalen zich uit

HEMA winst door slimme keuzes

2023 was een opmerkelijk jaar voor HEMA. Terwijl veel bedrijven worstelden met stijgende kosten en dalende consumentenuitgaven, wist HEMA indrukwekkende resultaten en verdubbeling van de winst te boeken. Wat schuilt er achter dit succes?

Lees hoe strategische keuzes en een sterke focus op duurzaamheid hebben bijgedragen aan de groei en winst van deze geliefde Nederlandse winkelketen.

Succesvol jaar voor HEMA

HEMA heeft 2023 afgesloten met indrukwekkende cijfers. Voor het derde jaar op rij steeg zowel de omzet als de winst. De bruto-omzet groeide met 7,4% tot 2,112 miljard euro en de winst voor belastingen verdubbelde bijna naar 61,2 miljoen euro.

Klanten herkennen dat HEMA weer echt HEMA is, ook de klanttevredenheidcijfers zijn positief en gestegen. Het behalen van deze resultaten binnen de uitdagende omstandigheden waarin we opereren, zoals lagere consumentenbestedingen en blijvende stijging van de kosten, is ook te danken aan de grote inzet van onze medewerkers en de HEMA-ondernemers.

Saskia Egas Reparaz, CEO van HEMA

Groei en verbetering

  • Het bedrijf opende in Nederland, België en Frankrijk 9 nieuwe winkels, inclusief de 100e winkel in België.
  • Daarnaast werden 19 winkels in Nederland vernieuwd naar een modern winkelconcept.
  • Online en fysieke winkels werden beter geïntegreerd om de klantbeleving te optimaliseren.

Investeringen in de toekomst

HEMA investeert de winst van 2023 volledig in de verdere ontwikkeling van producten, winkels en medewerkers. Voor 2024 staan er 125 winkelverbouwingen en de opening van 15 nieuwe winkels gepland. Deze investeringen moeten de groei en duurzaamheid van het bedrijf verder versterken.

Duurzaam door ontwerp

HEMA richt zich op duurzame productontwikkeling. Door zelf producten te ontwerpen en produceren, integreert het bedrijf duurzaamheid vanaf de eerste stap. Dit resulteert in kwalitatieve en betaalbare producten die langer meegaan.

Verbetering van de productieketen

Het bedrijf zet zich ook in voor verduurzaming van de productieketen. Dit omvat het verlagen van CO2-uitstoot, verbeteren van arbeidsomstandigheden en het verplaatsen van productie dichterbij huis. Een nieuw inkoopkantoor in Turkije helpt hierbij.

Uitdagingen en vooruitzichten

Hoewel de resultaten positief zijn, blijft HEMA geconfronteerd met uitdagingen zoals stijgende inkoop- en arbeidskosten. Toch blijft het bedrijf investeren in mensen, producten en duurzame groei.

CEO Saskia Egas Reparaz blijft optimistisch over de toekomst en de voorbereidingen voor HEMA’s 100-jarig bestaan in 2026.

Conclusie

HEMA heeft in 2023 wederom sterke resultaten geboekt door slimme strategische keuzes en een focus op duurzaamheid. Met blijvende investeringen in groei en innovatie, blijft het bedrijf goed gepositioneerd voor de toekomst.

HEMA aanbiedingen: Stapelgek

Bron: HEMA

Meer over: