Ga naar de inhoud

Harrie Jekkers keert onverwacht terug naar het theater

Update:
Harrie Jekkers

Tegen alle verwachtingen in, betreedt Harrie Jekkers dit seizoen weer het podium met zijn nieuwe voorstelling. De 73-jarige cabaretier en muzikant geeft in zijn voorstelling ‘In mijn liedjes kan ik wonen’ het publiek een uniek inkijkje in zijn inspiratiebronnen. Hij onthult de verhalen en emoties die schuilgaan achter zijn uitgebreide muzikale oeuvre. De voorstelling laat zien hoe zijn bekendste liedjes tot stand zijn gekomen en welke persoonlijke ervaringen hierin een rol hebben gespeeld.

Uitdagingen van nieuw materiaal

Ondanks zijn enthousiasme merkt Jekkers dat het steeds moeilijker wordt om nieuw materiaal te schrijven dat aan zijn eigen hoge standaarden voldoet. Hij stelt zichzelf constant de vraag of hij zijn eerdere werk kan evenaren of overtreffen. Deze innerlijke strijd maakt het creatieproces uitdagender, maar tegelijkertijd ziet hij het als een onmisbare drijfveer om door te blijven gaan. Het blijft een zoektocht naar authenticiteit en kwaliteit in zijn werk.

De tekst gaat onder de video verder >>

Geen sterven in het theater

Jekkers benadrukt dat hij geen behoefte heeft om zijn laatste adem op het podium uit te blazen. Hij is zich bewust van de fysieke en mentale belasting die het theaterleven met zich meebrengt, vooral op zijn leeftijd. Toch kan hij niet ontkennen dat het podium een magische plek voor hem blijft. De interactie met het publiek en de directe feedback geven hem een ongeëvenaarde energie, die hij nergens anders kan vinden.

De tekst gaat onder de video verder >>

Terugkeer naar de Koninklijke Schouwburg

Vanaf september speelt Harrie Jekkers zijn nieuwe voorstelling ‘In mijn liedjes kan ik wonen’ op de zondagmiddagen in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Na vier jaar van uitverkochte zalen met ‘Achter de duinen’, is het publiek opnieuw enthousiast over zijn comeback. Naast zijn eigen nummers zal Harrie ook liedjes van andere artiesten ten gehore brengen die een belangrijke rol in zijn jeugd hebben gespeeld. De avond belooft een humoristische en muzikale reis door de wereld van Jekkers te worden.

De tekst gaat onder de video verder >>

Het Harrie Jekkersplein

In 2018 nam Jekkers het stokje over van cabaretier Paul van Vliet als vaste bespeler van de Koninklijke Schouwburg op de zondagmiddagen. Zijn solovoorstelling ‘Achter de duinen’ trok toen tienduizenden bezoekers. Als blijk van waardering werd het ronde pleintje voor de Koninklijke Schouwburg omgedoopt tot het ‘Harrie Jekkersplein’, een bijzondere eer voor de cabaretier. Dit plein draagt de naam van een van zijn bekende liedjes, ‘De straatnaambordjesblues’.

Bekijk en beluister hier ‘De straatnaambordjesblues’ >>

Historische foto van Harrie Jekkers: Nationaal Archief

Meer over: