Ga naar de inhoud

Handgeschreven brieven van prinses Diana leveren bijna 65.000 euro op

Update:
handgeschreven-brieven-prinses-diana

Een stukje bijzondere geschiedenis in huis: wie wil dat nou niet? Dat prinses Diana nog altijd enorm geliefd is, blijkt maar weer uit de recente veiling van haar handgeschreven brieven.

Gisteren zijn enkele handgeschreven brieven en kaarten van Lady Di verkocht voor bijna 65.000 euro. Dit toont opnieuw aan hoe groot de bewondering voor de prinses is.

Bekijk hier hoe geliefd prinses Diana was. De tekst gaat onder de video verder >>

Veiling in Engeland

De veiling vond plaats in een veilinghuis in Stansted Mountfitchet, Essex, waar mensen van over de hele wereld samenkwamen om een stukje van Diana’s nalatenschap te bemachtigen. De brieven, die in totaal 54.500 pond (ongeveer 65.000 euro) opleverden, waren gericht aan haar voormalige huishoudster Violet Collison. In de brieven noemt Diana haar liefkozend ‘Collie’.

Dit is niet de eerste keer dat iets van prinses Diana werd geveild. De tekst gaat onder de video verder >>

Een hechte band

Violet Collison werkte voor Diana’s ouders op Sandringham Estate, waar Diana haar jeugd doorbracht. Ondanks de scheiding van haar ouders bleef Diana een sterke band houden met Collison. Ze wisselden regelmatig cadeautjes, brieven en kerstkaarten uit, waarin Diana vaak vertelde over haar dagelijkse leven en de ontwikkelingen binnen de koninklijke familie.

Lees verder onder de Instagrampost >>

Handgeschreven brieven vol persoonlijke inhoud

De brieven geven een intieme inkijk in het leven van de prinses. 1 brief, geschreven 3 weken voor haar huwelijk met prins Charles, vertelt over de voorbereidingen voor de grote dag: “Iedereen is hier druk bezig met de last-minute versieringen”, staat er op Buckingham Palace briefpapier. “De aanstaande bruid houdt het hoofd gelukkig koel.”

Een andere brief uit september 1984 beschrijft hoe haar zoon William dol was op zijn kleine broertje Harry: William zou Harry overspoelen met een oneindige hoeveelheid knuffels en kusjes. Super schattig!

Ook haar ketting bracht veel geld op, bekijk het in de video (Engelstalig) en lees daarna verder >>

Diana blijft populair

De populariteit van prinses Diana kent geen grenzen en leeft voort, zelfs onder jongere generaties. Dit is mede te danken aan series zoals The Crown, die haar leven opnieuw onder de aandacht hebben gebracht. Naast haar brieven worden ook andere persoonlijke eigendommen van Diana vaak voor torenhoge bedragen geveild. Eind vorig jaar werd een paarse baljurk van de couturier Victor Edelstein voor 556.000 euro verkocht, waarmee het een recordbedrag behaalde. Nog nooit was iemand van de Royals zo populair!

Foto: Tim Graham Photo Library via Getty Images

Meer over: