Ga naar de inhoud

HAK komt met nieuwe visie om oubollig imago te transformeren

Update:
HAK groenten van oubollig naar biologisch en duurzaam

Sinds een jaar is Nicole Freid directeur van HAK, de oer-Hollandse conservenfabrikant, bekend van de groente achter glas en de reclames met Martine Bijl en Elise Schaap. Maar HAK is veel meer dan groenten in pot, vinden ze bij HAK. Dit zijn hun nieuwe plannen.

Nieuwe directrice met ambitieuze plannen

Nicole Freid nam een jaar geleden het roer over bij HAK. Haar visie draait om het transformeren van het imago van het merk. Ze wil dat mensen HAK niet langer als een oubollig bedrijf zien, maar als een modern bedrijf dat vooroploopt in duurzaamheid en innovatie.

Biologisch tegen 2027

Freid heeft een ambitieus doel gesteld voor HAK. Tegen 2027 wil ze dat alle groenten in de potten van HAK biologisch zijn. Dit betekent een grote omslag voor het bedrijf, dat nu nog niet volledig biologisch werkt.

Ze benadrukt dat biologisch niet iets hoogdravends moet zijn, maar een vanzelfsprekende keuze voor iedereen.

Gratis toegang tot showbytes

Naast haar plannen voor vergroening werkt Freid ook aan andere manieren om het merk aantrekkelijker te maken. Een voorbeeld hiervan is het bieden van gratis en onbeperkte toegang tot *Showbytes. Hiermee wil HAK zich meer verbinden met de moderne consument, die digitale inhoud waardeert en zoekt naar merken die iets extra’s bieden.

  • Een showbyte is een term uit de Nederlandse mediawereld die verwijst naar een kort en vaak opvallend nieuwsbericht of item. Dit is bedoeld om de aandacht te trekken. Het wordt vaak gebruikt voor promotionele doeleinden of om op een speelse manier informatie te delen.

Innovatie en duurzaamheid centraal

Onder de leiding van Freid ligt de focus van HAK steeds meer op innovatie en duurzaamheid. Dit is te zien in hun recente product-lanceringen en hun toenemende gebruik van duurzame verpakkingsmaterialen. Het bedrijf wil laten zien dat traditie en moderne waarden hand in hand kunnen gaan.

Meer nieuws over HAK: Productiestop HAK vanwege hoge energieprijzen

De tekst gaat onder het bericht verder >>

De strijd naar biologische teelt

Een van de belangrijkste initiatieven onder Freid’s leiding is de overgang naar biologische teelt. HAK heeft uitgebreide plannen geschetst om tegen 2027 volledig biologisch te zijn voor al hun lokale groenten en peulvruchten. Dit betekent niet alleen een verandering in teeltpraktijken, maar ook een nauwe samenwerking met telers.

HAK belooft telers te compenseren voor hun extra inspanningen om deze overstap te maken. Deze transitie wordt vergemakkelijkt door financiële compensaties, lange-termijn samenwerkingsverbanden en maatregelen zoals transitievergoedingen en btw-vrijstelling op biologische producten.

Regionale verbondenheid en duurzaamheid

Een ander belangrijk aspect van HAK’s strategie onder Freid is het versterken van de regionale verbondenheid. HAK benadrukt dat bijna al hun groenten binnen een straal van 125 kilometer van hun verwerkingslocatie in Giessen, Noord-Brabant, worden geteeld.

Dit niet alleen om duurzaamheid te bevorderen, maar ook om de lokale economie te ondersteunen en kwaliteit te garanderen. Door zich te richten op regionale teelt en duurzaamheid, wil HAK de consument laten zien dat lokaal en biologisch hand in hand kunnen gaan, en streven ze ernaar om biologische producten voor iedereen toegankelijk te maken.

Ook interessant om te weten: mag HAK in Nederland meer vragen voor producten?

HAK YouTube video’s:

Teelt HAK biologisch? Bekijk de uitleg >>

Bekijk de reclames met Martine Bijl en Elise Schaap hieronder terug >>

Bronnen:
hak.nl, bd

Meer over: