Ga naar de inhoud

Guus Meeuwis in Guinness Book of Records

Guinness World Record Guus Meeuwis

Zanger Guus Meeuwis heeft een historische prestatie geleverd met zijn concertreeks Groots met een zachte G. Deze reeks optredens heeft hem een welverdiende plaats in het Guinness Book of Records opgeleverd. De Brabantse ridder in de Orde van Oranje-Nassau was enorm verrast. Kijk maar.

Guus Meeuwis schrijft geschiedenis

Op vrijdagmiddag werd de 52-jarige artiest compleet verrast door een woordvoerder van Guinness World Records (Guinness Book of Records) die hem officieel erkende voor zijn wereldrecord. Guus Meeuwis heeft het record gevestigd voor ‘de meeste massaal bezochte concerten door een artiest in 1 stadion’. 63 om precies te zijn. Dit is een uitzonderlijke prestatie in de muziekwereld. En binnenkort gaat dat getal nog verder omhoog, want er komen nog meer concerten. Lees maar verder.

Meeuwis drukt grote stempel op Nederlands muziekcultuur

De erkenning door Guinness World Records markeert een hoogtepunt in de carrière van Meeuwis, die bekend staat om zijn energieke en meeslepende optredens. De concertreeks ‘Groots met een zachte G’ is inmiddels uitgegroeid tot een groot fenomeen in Nederland. 1000-den fans komen elk jaar samen om te genieten van zijn muziek, elkaar en de spetterende show.

Bekijk hier de beelden van de uitreiking van de Guinnes World Record en lees onder het Instagram-bericht verder >>

Dit record benadrukt niet alleen de populariteit van Meeuwis. Zijn invloed gaf de Nederlandse muziekcultuur een grote boost.

Een standbeeld voor de hoofdingang van het Philips Stadion

De verrassingen hielden niet op bij het Guinness World Record. Naast deze prestigieuze erkenning werd Meeuwis ook geëerd met een standbeeld voor de hoofdingang van het Philips Stadion in Eindhoven.

In het bijzijn van Algemeen Directeur Marcel Brands werd het beeldje onthuld. Het standbeeld toont een jongetje met een voetbal aan zijn voet, een symbool van Meeuwis’ liefde voor zowel voetbal als muziek. Het is een eerbetoon aan de 17 concertenreeksen die de zanger voor altijd verbinden met het station van zijn favoriete voetbalclub PSV.

Bekijk hier de beelden en lees daarna verder onder het Instagram-bericht >>

Het bronzen beeldje ‘Kleine Guus’, gemaakt door Sarah van Sonsbeeck, draagt op de rug de naam ‘Guus’ en het getal ’17’. Meeuwis was ontroerd en tegelijkertijd bescheiden door te zeggen: “Dit hoef ik niet per se te zijn. Dit kan iedereen zijn.”

Tijdens de persdag voor de ‘Groots met een zachte G’ concerten vertelde Guus Meeuwis dat hij als kind altijd droomde over profvoetballen in het Philips Stadion. Hij wist als klein jongetje wel al dat het hem in de praktijk nooit ging lukken. Daarvoor had hij net even te weinig voetbaltalent? Als zanger rekenen we hem nu in elk geval wel tot de topscoorders van Nederlandse bodem.

De laatste ‘Groots met een zachte G’ concerten

De concertreeks Groots met een zachte G, waarmee Guus Meeuwis een record vestigt, is een jaarlijks terugkerend evenement dat 1000-den bezoekers trekt. Vrijdag 14 juni begint Meeuwis aan zijn 17e en laatste reeks van deze concerten, bestaande uit 9 shows.

Eind juni heeft de Brabantse artiest dan in totaal 72 keer opgetreden in het Philips Stadion. Dit is een ongekend grote prestatie. Het laat zien hoe populair deze zanger is en hoe toegewijd zijn fans.

Na zijn laatste concert moet de organisatie van het Guinness World Records het wereldrecord van Meeuwis dus opnieuw updaten. Guus Meeuwis is blij: “En weet je wat het tofste is? Met de komende 9, laatste Groots concerten gaan we dit wereldrecord samen weer verbreken! Haha!”

Met zijn opname in het Guinness Book of Records en de onthulling van zijn standbeeld bij het Philips Stadion, heeft Meeuwis een blijvende erfenis gecreëerd die generaties inspireert.

Bron: Weekend Online, Guinnes Book of Records. Hoofdfoto: Guus Meeuwis. Foto: Marcel van Dorst/NurPhoto/Getty Images.

Meer over: