Ga naar de inhoud

Grote handen, groot gereedschap: kun je aan iemands lichaam zien hoe hij geschapen is?

Update:
groot-geschapen-man-2

Heb je ooit gehoord dat een man met grote handen of voeten ook groot geschapen is? Deze aloude volkswijsheid ‘grote handen, groot gereedschap’ doet al jaren de ronde, maar hoe zit het echt? Klopt deze bewering of is het puur een mythe?

We duiken in het onderzoek en onthullen wat de wetenschap hierover te zeggen heeft. Mannen met grote voeten hebben… grote handen?

Het verband tussen handen, voeten en penislengte

De bewering dat grote handen of voeten wijzen op een grotere penis is alom bekend. Om dit te onderzoeken, hebben wetenschappers in de jaren ’90 een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Alberta in Edmonton, Canada. Ze maten de voetlengte en de penislengte van 63 mannen. Hun bevindingen suggereerden dat er een zekere correlatie was tussen grote voeten en een langere penis, maar het verband was niet consistent. Sommige mannen met grote voeten hadden namelijk een kleine penis, terwijl anderen met kleine voeten juist een grote penis hadden.

De tekst gaat onder de video verder >>

Tegenstrijdige resultaten

In 2002 werd dit onderzoek herhaald door 2 neurologen van de University College Hospitals in Londen. Deze keer werden 104 mannen onderzocht en er werd geen verband gevonden tussen voetmaat en penislengte. De resultaten waren dus tegenstrijdig met die van de Canadese studie, zonder duidelijke verklaring voor het verschil.

Lees ook: Meetlat langs de jongeheer – grootste penis in deze landen.

Wat zegt de wetenschap over handgrootte?

Er is weinig onderzoek gedaan naar het verband tussen handgrootte en penislengte. De studies die er zijn, bieden geen overtuigend bewijs voor een verband tussen de 2. Het blijft dus een mysterie of er een directe correlatie bestaat tussen de grootte van handen en de grootte van het mannelijk geslachtsorgaan.

De neus als indicator?

In Duitsland wordt er vaak gekeken naar de neus als indicator. Er is een bekende uitspraak: ‘An der Nase eines Mannes erkennt man seinen Johannes’, wat betekent dat de grootte van de neus iets zou zeggen over de grootte van de penis. Recent onderzoek van de Kyoto Prefectural University of Medicine in Japan heeft dit nader onderzocht. In een studie, gepubliceerd in het tijdschrift Basic and Clinical Andrology, werd gevonden dat mannen met een grotere neus gemiddeld een langere penis hadden. Mannen met een grote neus hadden gemiddeld een erecte penislengte van 13,5 cm, terwijl mannen met een kleinere neus gemiddeld 10,4 cm hadden.

Onderzoeksmethoden voor klein en groot gereedschap

Het Japanse onderzoek, hoe interessant ook, heeft een lugubere kant. De onderzoekers vergeleken verschillende lichaamsdelen van 126 overleden mannen binnen 3 dagen na hun dood. De penislengte werd gemeten door deze zo ver mogelijk omhoog te trekken. Ondanks de macabere aard van de methode, leverde het wel waardevolle gegevens op.

Lees verder onder de (Engelstalige) video >>

Grote handen of voeten, groot gereedschap: feit of fabel?

Er is geen sterk wetenschappelijk bewijs dat de grootte van handen of voeten een betrouwbare indicator is voor de grootte van de penis. Hoewel sommige onderzoeken een verband suggereren, zijn de resultaten niet consistent genoeg om definitieve conclusies te trekken. Het lijkt erop dat de grootte van de neus een betere indicator kan zijn, maar ook dit blijft controversieel en is gebaseerd op beperkt onderzoek.

Als je echt zekerheid wilt, blijft de enige manier om proefondervindelijk te werk te gaan. Weet jij wat je vanavond voor de seks te doen staat. Leg dat meetlint alvast maar klaar.

Tot slot nog een aantal penisweetjes in de onderstaande video >>

Foto: Canva

Meer over: