Ga naar de inhoud

Grote winnaars Golden Globes 2024: ‘Oppenheimer’ en ‘Succession’

Golden Globes winnaars

De film “Oppenheimer” was de grote winnaar bij de 81e Golden Globes, waarbij het vastklampte aan de toppositie. Aan de televisiezijde was het de HBO-serie “Succession” die triomfeerde. Deze serie draait om de fictieve Roy-familie en hun media-imperium.

De Golden Globes zijn jaarlijkse prijzen die worden uitgereikt door de Hollywood Foreign Press Association (HFPA). De prijzen zijn voor uitmuntende prestaties in film en televisie. Het zijn een van de belangrijkste onderscheidingen in de entertainmentindustrie.

Cillian Murphy schittert in Oppenheimer

De Golden Globes vierde de uitmuntendheid van de filmwereld, waarbij de film “Oppenheimer” vooral werd geprezen. De geweldige Cillian Murphy mocht de prijs voor beste acteur in ontvangst nemen voor zijn vertolking in de film. Ook de bekroonde Christopher Nolan ontving een eerbetoon. Hij werd bekroond tot de beste regisseur voor zijn werk in deze film. Dit hielp de film de erkenning te krijgen als best dramafilm.

Christipher Nolan’s speech terugkijken

De tekst gaat onder de video verder >>

https://youtu.be/0jV1v9HELUY?si=mXEeFfvlHberSIo9

Ondertussen ving de populaire film “Barbie” lof voor de beste filmsong, gecreëerd door Billy Eilish, en kreeg erkenning als de beste blockbuster (kaskraker).

Successie en The Bear domineren TV-categorieën

Collega-HBO-serie “Succession” was overdonderend in de TV-categorieën. Het oogstte de prijzen voor beste dramaserie, met Kieran Culkin en Sarah Snook. Zij kregen ook de prijs voor beste acteur en actrice.

Benieuwd naar de populaire serie Succession?

Bekijk hieronder de trailer van deze geprezen HBO-serie.

De tekst gaat onder de video verder >>

“The Bear”, een genotvolle serie over een briljante maar onorthodoxe chef-kok, kwam als beste comedyserie uit de bus. Met haar hoofdrolspelers Jeremy Allen White en Ayo Edebiri, die de beste acteur en actrice in een comedyserie prijzen wonnen.

Uitstekende overwinningen en opmerkelijke erkenning

Humorist Ricky Gervais viel in de prijzen met zijn show “Armageddon” en claimde de Golden Globe in de splinternieuwe categorie: beste stand-up comedy-optreden op tv.

Onder de opmerkelijke winnaars bevond zich ook Lily Gladstone. Zij werd uitgeroepen tot beste filmactrice voor haar rol in “Killers of the Flower Moon”. Emma Stone schreef ‘de beste actrice in een komische film of musical’ op haar naam voor haar rol in “Poor Things”.

Niet alleen vooraanstaande Engelstalige producties werden erkend. De beste niet-Engelstalige film was “Anatomie d’une chute” uit Frankrijk, die ook lof oogstte voor het filmscenario door Justine Triet en Arthur Harari.

Golden Globes op tv te zien?

Hoewel de meeste kabelpakketten CBS bevatten, kon je de Golden Globes 2024 eenvoudig live streamen op Paramount+ met Showtime, Fubo of Hulu+ LiveTV, zelfs als je geen kabelabonnement hebt, of als je kabelabonnement geen CBS omvat.

Shownieuws: Golden Globes toch weer uitgezonden

De Golden Globes keerden na heel veel kritiek terug op tv! De uitzending was live te volgen op CBS.

Bekijk de uitzending terug >>

Bron van nrc

Meer over: