Ga naar de inhoud

GoedNieuws Vandaag: tijdperk van positief nieuws start bij SBS6

GoedNieuws TV

In de televisiewereld wordt het nieuws gedomineerd door negatieve en sombere beelden. Dat gaat het programma: GoedNieuws Vandaag vanaf 2 oktober veranderen. Lees hier meer over wat je van het optimistische programma mag verwachten.

Negatief nieuws in overvloed op de buis

SBS6 komt met het gloednieuwe programma GoedNieuws Vandaag. Dit programma, gepresenteerd door Donatello Piras en Nikki Herr, belooft een nieuw tijdperk van positief televisienieuws te introduceren.

De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht van Donatella Piras >>

Alleen de donkere kant van onze wereld belicht

Het is geen geheim dat de meeste nieuwsuitzendingen en krantenkoppen de donkere kant van onze wereld belichten. Oorlogen, natuurrampen en toenemende criminaliteit lijken altijd de voorpagina’s te halen. Hoewel het van vitaal belang is om op de hoogte te blijven van dergelijke gebeurtenissen, kan de voortdurende stroom negatief nieuws ons overweldigen. Het vertroebelt de kijk op de wereld. Ben je gelukkiger als je het nieuws nooit volgt, is dan ook geen gekke vraag.

De nieuwe aanpak van GoedNieuws Vandaag

Positieve gebeurtenissen en inspirerende verhalen zijn er natuurlijk ook, maar veel minder rijk vertegenwoordigd op de televisie. Toch gaat GoedNieuws Vandaag een gokje wagen en richt de camera op optimistische ontwikkelingen, wetenschappelijke doorbraken en oplossingen voor maatschappelijke problemen.

GoedNieuws Vandaag werkt nauw samen met partners zoals:

  • StemWijzer
  • #Usethenews
  • Centraal Bureau voor de Statistiek
  • Bright Vibes
  • Universiteit van Nederland

Het programma hoopt hiermee de kwaliteit en betrouwbaarheid van de informatie die ze presenteren te waarborgen.

Elke dag een andere expert met goed nieuws

Naast Donatello Piras en Nikki Herr brengen andere bekende journalisten zoals Sofie van den Enk, Raymond Mens, Talitha Muusse en Rens de Jong het nieuws.

De groep inhoudelijke experts die in het programma worden uitgenodigd zijn onder andere: Rhijja Jansen, zorgjournalist en hoofdredacteur van Tijdschrift voor Verzorgenden, psycholoog Najla Edriouch, en Hendrik Atze van Doezum (Geschiedenisdocent van het Jaar 2022).

GoedNieuws Vandaag wordt geproduceerd door Talpa TV Productions. Kijk en oordeel zelf of je het zelf ook positief vindt! GoedNieuws Vandaag is vanaf maandag 2 oktober iedere werkdag om 18.00 uur live te zien op SBS6.

Tip voor dames en heren die graag iets te doen tijdens het televisiekijken? Pak eens niet die zak chips maar ga breien. Daar schijn je ook gelukkig(er) van te worden.

Bronnen: Hart van Nederland SBS6, Broadcast Magazine.

Meer over: