Ga naar de inhoud

Gestolen oldtimer van 1 miljoen teruggevonden bij Lanaken (6 km verder)

Update:
Gestolen oldtimer, Mercedes 300, 6 km verderop gevonden

De gestolen Mercedes 300 van een Nederlandse eigenaar is teruggevonden, slechts 6 kilometer verderop. De zoektocht naar de peperdure oldtimer bracht ze dichterbij dan je zou verwachten.

Oldtimertreffen in België

Afgelopen zaterdagnacht vond er een internationale oldtimertreffen plaats in het Belgische Lanaken. Tijdens dit evenement werd een zeer waardevolle auto gestolen, namelijk een Mercedes 300. De Nederlandse eigenaar schatte de waarde van deze oldtimer op ongeveer 1 miljoen euro. Dit nieuws bracht veel onrust in de oldtimer gemeenschap.

De zoektocht naar de gestolen oldtimer

Na de diefstal startte de politie onmiddellijk een uitgebreide zoektocht. De eigenaar van de Mercedes 300 werkte nauw samen met de Belgische autoriteiten om de auto op te sporen.

Sociale media werden ook ingezet om de diefstal onder de aandacht te brengen en de kans te vergroten dat iemand de auto zou herkennen. Gelukkig resulteerde deze gezamenlijke inspanning in minder dan 48 uur in goed nieuws.

Belgische media over gestolen oldtimer

De tekst gaat onder het X-bericht verder >>

Succesvolle vondst dichtbij

De gestolen auto werd uiteindelijk slechts 6 kilometer verderop gevonden in een garagebox. De locatie zorgde voor ongeloof en opluchting bij de eigenaar en de betrokken autoriteiten.

De lokale politie trof de Mercedes 300 in goede staat aan, wat een enorme opluchting was voor de eigenaar, omdat dergelijke waardevolle oldtimers vaak in delen worden verkocht en zelden in hun geheel terugkomen.

Oldtimer collectie levert ruim 10 miljoen op via online veiling

Lessen voor de toekomst

Dit incident benadrukt het belang van waakzaamheid en beveiliging bij evenementen waar waardevolle bezittingen verzameld zijn.

De eigenaar van de Mercedes 300 gaf aan dat hij van plan is om extra maatregelen te nemen om zijn kostbare bezit in de toekomst beter te beschermen.

De oldtimer gemeenschap in Nederland en België blijft intussen alert en hoopt dat dergelijke incidenten in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Mercedes 300 SL: Een icoon uit de jaren ’50

De Mercedes 300 SL, met zijn karakteristieke Gullwing-deuren, werd voor het eerst gepresenteerd in februari 1954 tijdens de International Motor Sports Show in New York.

Dankzij zijn innovatieve ontwerp en indrukwekkende prestaties werd de 300 SL al snel een culthit en een gewilde verzamelobject. Met een topsnelheid van 250 km/u was het destijds de snelste productiewagen ter wereld. Er werden ongeveer 1.400 exemplaren van dit model gebouwd, wat bijdraagt aan zijn zeldzaamheid en hoge waarde vandaag de dag.

Beveiligingstips voor oldtimerbezitters

Het recente incident in Lanaken toont aan hoe belangrijk het is voor oldtimerbezitters om hun voertuigen goed te beveiligen. Een van de aanbevolen maatregelen is het installeren van een track-and-trace-systeem, zodat gestolen auto’s snel kunnen worden opgespoord. Bovendien is het raadzaam om deel te nemen aan netwerken zoals het Gestolen Objecten Register, waar eigenaren en autoriteiten kunnen samenwerken om gestolen voertuigen te vinden.

Voor evenementen kunnen extra beveiligingsmaatregelen, zoals bewaakte parkeerplaatsen, ook bijdragen aan het voorkomen van dergelijke diefstallen.

Lees ook: Een oldtimer kopen? Dit zijn de voor- en nadelen waar je aan moet denken.

Bronnen:

gestolenobjectenregister.nl
vrt.be
Telegraaf

Meer over: