Ga naar de inhoud

Zien én horen: Gerard Joling speelt rol in nieuwe sinterklaasfilm

Update:
Gerard Joling

Gerard Joling schittert in de nieuwe sinterklaasfilm Stampij in de Bakkerij. In deze 6e editie van De Grote Sinterklaasfilm speelt hij een vrolijk rolletje, terwijl Paleis Soestdijk het prachtige decor vormt voor dit magische avontuur. En zoals we van Joling gewend zijn, doet hij meer dan alleen acteren; hij zingt ook de titelsong van de film, Feestje om te Knallen, samen met Danilo Kuiters.

Lees snel verder voor alle details.

Hoofdrol in sinterklaasfilm

In Stampij in de Bakkerij drukt Gerard Joling opnieuw zijn stempel op het sinterklaasfeest, niet alleen door te acteren, maar ook muzikaal. Samen met Danilo Kuiters zingt hij het vrolijke nummer Feestje om te Knallen, dat al deels te horen is in de trailer van de film. Het lied brengt de feestvreugde van Sinterklaas perfect over en maakt de film tot een feest voor jong en oud. Gerard is trots op het resultaat en vindt het een hartstikke leuk liedje geworden.

Benieuwd naar het nummer? Bekijk hieronder alvast de trailer om in de stemming te komen! >>

Controversie rondom de liedtekst

Zoals vaak het geval is met de creatieve uitspattingen van Gerard Joling, verloopt niet alles vlekkeloos. In de zelfgeschreven tekst van zijn nieuwe liedje bleek een woord te staan dat tegenwoordig gevoelig ligt. Ondanks de commotie schuwt Joling de discussie niet en benadrukt hij het belang van open communicatie en inclusiviteit. Hij gelooft dat traditie en modernisering hand in hand kunnen gaan, en laat zien dat hij openstaat voor verandering, zonder het nostalgische gevoel van Sinterklaas te verliezen.

Benieuwd hoe het liedje uiteindelijk geworden is? Dat bekijk en hoor je hier >>

Acteer-carrière voor Gerard Joling? Liever niet!

Hoewel Joling vooral bekend is als zanger, heeft hij al eerder zijn acteertalent laten zien in diverse sinterklaasfilms. Toch houdt hij het graag luchtig en beschouwt hij zijn rol in de nieuwe film als een leuke bijzaak. “Ik ambieer geen echte acteer-carrière, dat laat ik aan de professionals over”, zegt hij met een knipoog.

In een recent interview met het ANP geeft hij toe dat zijn gezicht zo bekend is, dat het soms afleidt. Hij vindt dat we in Nederland goede acteurs hebben en die het beter kunnen doen. Ondanks zijn bescheidenheid, blijft hij regelmatig opduiken in sinterklaasfilms. “Het is iets ongekend leuks voor de kleintjes”, aldus Joling.

Volgens Gerard wordt het voor volwassenen ook een ‘feest der herkenning’ door de vele bekende Nederlanders die in de film meespelen, waaronder Royce de Vries, Alberto Stegeman en Johnny de Mol.

Gerard Joling zijn liefde voor Sinterklaas

Voor Gerard is Sinterklaas meer dan een feest; het is een traditie die hij nog altijd koestert. Hoewel hij tegenwoordig meer heeft met Kerst, herinnert hij zich de magie van het sinterklaasfeest uit zijn jeugd nog goed. “Zo is schoentje zetten iets ongelofelijk innemends voor kinderen”, vertelt hij. Zijn rol in Stampij in de Bakkerij ziet hij dan ook als een eerbetoon aan deze traditie.

Of je nu fan bent van Gerard Joling, Sinterklaas, of gewoon zin hebt in een hartverwarmende familiefilm, Stampij in de Bakkerij belooft een feestelijke ervaring te worden. Vergeet ook niet om je sinterklaasgedichten te schrijven op sinterklaasgedichtenmaken.nl, zodat je pakjesavond compleet is!

Foto: Marcel Koch/BSR Agency/Getty Images

Meer over: