Ga naar de inhoud

George Clooney veilt zichzelf voor een intiem diner en steunt daarmee een goed doel

Update:
George Clooney

Hollywoodacteur George Clooney veilt zichzelf voor een intiem diner in New York City. De veiling begon met een startbod van 10.000 dollar, wat neerkomt op ongeveer 9000 euro. Dit bedrag leek al indrukwekkend, maar de teller blijft stijgen. Op dit moment staat de hoogste bieding op maar liefst 36.000 dollar, wat ongeveer gelijk is aan 33.000 euro.

Dit geeft aan hoe groot de wens bij sommigen is om een avond door te brengen met de beroemde acteur.

Intiem en persoonlijk

Het evenement belooft meer dan alleen een ontmoeting met een ster. Bieders strijden niet alleen om een gesprek met Clooney. De avond start met een exclusieve cocktailparty, waarna je aanschuift voor een diner met maximaal 26 andere zorgvuldig geselecteerde gasten. Dit bijzondere evenement, A Good Evening with George Clooney, wordt georganiseerd door veilingplatform Charitybuzz en vindt plaats op 24 september om 18.30 uur.

Mensen krijgen de kans om hun idool op een bijzondere (maar wel erg kostbare) manier te leren kennen. Wil je misschien ook meebieden?

De tekst gaat onder de (Engelstalige) video verder >>

Vooruitzichten

Nu de veiling nog niet gesloten is, kan het eindbod mogelijk nog veel hoger uitvallen. Gezien de populariteit van Clooney en de hype rond het evenement, blijft het spannend om te zien hoe hoog de biedingen kunnen oplopen. De komende dagen zijn cruciaal voor de uiteindelijke opbrengst van dit bijzondere initiatief.

De grote vraag is wie uiteindelijk het gelukkige diner met George Clooney weet te bemachtigen. Het is geen verrassing dat mensen enthousiast zijn; een persoonlijke ontmoeting met een Hollywoodlegende is immers een buitenkansje dat niet vaak voorbij komt.

Het goede doel achter de veiling

De opbrengst van het diner gaat naar de Clooney Foundation for Justice, een goed doel dat zich inzet voor mensenrechten wereldwijd. De foundation, opgericht door George Clooney en zijn vrouw Amal, richt zich op het bestrijden van onrechtvaardigheden zoals oneerlijke rechtszaken, mensenrechtenschendingen en genderongelijkheid. Met initiatieven als TrialWatch en The Docket steunt de foundation de meest kwetsbare groepen in de samenleving. Dit veilingdiner is dus niet alleen een kans om Clooney persoonlijk te ontmoeten, maar ook om bij te dragen aan een nobele zaak.

Eerdere initiatieven van Clooney

George Clooney is geen onbekende in de wereld van liefdadigheid. In 2019 organiseerde hij een vergelijkbaar diner bij zijn villa aan het Comomeer, wat eveneens grote belangstelling trok en aanzienlijke fondsen opleverde voor het goede doel. Clooney’s betrokkenheid bij humanitaire initiatieven en zijn inzet voor mensenrechten hebben hem niet alleen als acteur, maar ook als filantroop aanzien gegeven. Zijn eerdere initiatieven benadrukken zijn toewijding en passie om een positieve impact te maken in de wereld, een lijn die hij voortzet met de huidige veiling.

Bron De Telegraaf. Foto: Dia Dipasupil/Getty Images

Meer over: