Ga naar de inhoud

Geniet Max Verstappen nog wel van zijn prestaties?

Max Verstappen

Wat kan Max Verstappen nog stoppen? Sergio Perez? De mentale druk van een hele natie op zijn schouders? Weersomstandigheden? Voor het 9e raceweekend op rij viel in geen velden of wegen een rem te ontdekken op de prestaties van de succesvolle coureur. De euforie kent dan ook geen grenzen.

F1- sportcommentator Jack Plooij vergelijkt de status van Verstappen al met die van sportfenomenen als Michael Jordan en Johan Cruijff.

Tekst gaat onder de foto verder >>

Torenhoge verwachtingen

Met zijn overwinning in Zandvoort evenaart Max Verstappen het record van Sebastian Vettel die eveneens 9 opeenvolgende F1-overwinningen op zijn naam zette. Het bracht Red Bull teambaas Christian Horner ertoe te benadrukken hoe indrukkend hij deze prestatie vindt. “Zeker als je die afzet tegen de torenhoge verwachtingen die op de 2-voudig wereldkampioen rusten.” Horner was er na afloop van de race als de kippen bij om zijn coureur de hemel in te prijzen en onthulde: “Ik denk dat Max stilletjes ook erg trots is op wat hij doet en bereikt.”

Genieten van wat je doet

Zelf zegt Verstappen geen moment bezig te zijn geweest met het evenaren van Vettel’s record. “Het was een moeilijke race om te winnen. Maar 9 overwinningen op rij is niet iets waar ik over na heb gedacht”, aldus Verstappen. “Er zullen altijd momenten zijn waarvan je later denkt, daar had ik iets meer van kunnen genieten. Het is namelijk heel belangrijk dat je geniet van wat je doet, want het gaat heel snel voorbij.”

1 voelen met de wagen waarin je rijdt

Horner vervolgt: “Max bevindt zich in een periode van zijn carrière waarin hij simpelweg onaantastbaar is. Er is geen coureur te vinden die in staat is met zijn auto te doen wat Max doet. Zijn gevoel, vertrouwen en toewijding: geweldig om te zien.” Ook Fernando Alonso haastte zich na afloop van de spectaculaire race om de prestaties van de 2-voudig wereldkampioen toe te juichen. Hij vindt dat deze worden onderschat. Het is volgens de Alonso enorm ingewikkeld om te zegevieren vanuit de dominante positie waarin Verstappen zich momenteel bevindt. “Je moet je dan 1 voelen met de wagen waarin je rijdt.”

Alles perfect doorstaan

Oud-F1 coureur Damon Hill weet het na zondag niet meer en is totaal verbijsterd. Voor de camera’s van Sky Sports toonde de F1 kampioen van 1996 zich bijna ten einde raad. De Zandvoortrace bracht hem terug naar de tijd dat hij het tegen Michael Schumacher moest opnemen. Hill: “Verstappen doorstond alles perfect, terwijl er veel op hem af kwam. De druk van het thuispubliek en alle mogelijke weersomstandigheden. Geen moment zag het er naar uit dat Verstappen een steekje zou laten vallen.”

Bronnen: Sky Sports, GPfans

Meer over: