Ga naar de inhoud

Keren de Formule 1 races terug naar Ziggo? Weg bij Viaplay?

Televisie

De kans dat de uitzendingen van de Formule 1 races terug verhuizen van Viaplay naar Ziggo wordt met de dag groter. Berichten in de wandelgangen rond het F1 circus wijzen hierop volgens Totaal TV. Het getrouwtrek rond het verkrijgen van de uitzendrechten is daarmee weer in volle gang.

Formule 1 weer bij Ziggo?

Binnenkort wordt een beslissing genomen over de F1-uitzenrechten na 2025 binnen. Tijdens de eerste biedingsronde heeft VodafoneZiggo een hoger bod uitgebracht dan de huidige uitzendgemachtigde Viaplay. VodafoneZiggo, eigenaar van kabelbedrijf Ziggo en sportzender Ziggo Sport verloor in 2021 de uitzendrechten van de koningsklasse, maar zou voornemens zijn om de sport weer terug te halen.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Ziggo zet in op sport, films en series

Dat VodafoneZiggo veel geld over heeft voor de uitzendrechten van Formule 1, is bekend. De zender verliest abonnees op de markt en ziet klanten massaal overstappen naar glasvezelproviders als KPN, Odido en Delta. VodafoneZiggo zet daarom in op het aanbieden van content in de vorm van entertainment zoals films, series en dus ook sport. 

Sportaanbod compleet met Formule 1

Het mediabedrijf kocht de exclusieve uitzendrechten van alle UEFA toernooien voor clubteams. Het heeft de uitzendrechten van aansprekende voetbalcompetities van Europese landen in bezit en wil het sportaanbod compleet maken met de terugkeer van Formule 1.

De prijs die VodafoneZiggo voor alle uitzendrechten betaalt, is niet met de verkoop van Ziggo Sport Totaal-abonnementen terug te verdienen, aldus Totaal TV. Maar het gratis aanbieden van het merendeel van dit content kan mogelijk wel de leegloop en het omzetverlies bij Ziggo tot stilstand brengen.

Olav Mol gelooft in Formule 1 uitzendingen

De biedingsstrijd zou zich momenteel in deze tweede fase bevinden. Ziggo Sport-medewerkers zijn hoopvol gestemd over de uitkomst van de biedingsstrijd. Dat bleek uit uitspraken van onder meer Olav Mol en Jack Plooij in het programma Ziggo Sport Racecafé. Daarbij werd herhaaldelijk gehint op de terugkeer van Formule 1 naar Ziggo Sport.

Tot het zover is blijft de terugkeer van Formule 1 naar Ziggo een gerucht.

Bekijk de video met het nieuwsbericht hieronder >>

Bronnen: TotaalTV, GPFans. Foto: Simpson33 voor Canva

Meer over: