Ga naar de inhoud

Doe als Jan Smit: kom naar Volendam

Jan Smit Volendam

Er is niets zo leuk als toerist in eigen land spelen, en waar kan dat beter dan in het pittoreske vissersdorpje Volendam? Dit charmante dorpje aan het Markermeer in Noord-Holland is beroemd om zijn zangtalenten zoals Jan Smit die er afglopen weekend ook weer optrad tijdens de Volendammer Vissersdagen.

Kom ook eens een vrolijke dag doorbrengen in dit prachtige vissersdorpje en hang de toerist uit in eigen land. En wie weet, als je goed om je heen kijkt, kom je hier en daar wel bekende Volendammers tegen.

Ga wandelen langs de dijk

Een dag in Volendam begint met een ontspannen wandeling langs de beroemde Volendammer dijk. Dat is genieten van de schilderachtige uitzichten over het Markermeer en de pittoreske haven vol met karakteristieke botters.

Bezoek Museum Volendam

Na een heerlijke kop koffie bij een van de gezellige café’s op de dijk breng je een bezoek aan het Volendams Museum. Dit museum biedt een fascinerende kijk op het leven in een vissersdorp door de eeuwen heen, met traditionele klederdrachten, kunstwerken en een indrukwekkende collectie schilderijen.

Lunch met haringhapjes in 1 van de vele restaurants

Een bezoek aan Volendam is niet compleet zonder een visje te proeven. Ga lunchen bij 1 van de vele visrestaurants op de dijk en genieten van vers gebakken kibbeling of een haringhapje. Voor de avontuurlijke eter is er de beroemde paling, een delicatesse waar Volendam om bekend staat.

Na de lunch is het tijd voor een stap terug in de tijd. Bezoeken een fotostudio waar we ons kunnen verkleden in traditionele Volendamse klederdracht. Deze unieke ervaring levert niet alleen veel plezier op, maar ook een onvergetelijke souvenirfoto.

De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

Volendammer Dagen

Volendam is ook de thuisbasis van Jan Smit en andere bekende Nederlanders zoals Nick & Simon en Piet Veerman, de 3JS. En wie weet wie we nog meer tegen het lijf loopt in gemeente Edam-Volendam! Waar woont Mona Keijzer?

Afgelopen weekend was Jan Smit nog te zien samen met het kinderkoor ‘De Zangertjes Van Volendam’ luidde hij de Volendammer Dagen in, in de haven van Volendam. Ze zongen ‘Mama’. Het nummer waarmee Jan Smit zelf als lid van het koor doorbrak 1996.

Kijk voor de evenementen voor deze zomer op de website van de VVV van Edam-Volendam.

De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

Sluit de dag af met een zomerse deuntje

Een dagje Volendam is een ervaring vol cultuur, historie, heerlijk eten en geweldige muziek. Trek je flaneerkleding aan, zet je zonnebril op en beleef Volendam als een echte toerist in eigen land.

En of je nu wel of geen bekende Volendammer tegenkomt tijdens je dagje uit: je rijdt gegarandeerd voldaan naar huis.

Draai je graag muziek in je auto? Zorg er dan voor, nog voordat je de parkeerplaats verlaat om naar huis te rijden, dat je het nieuwe nummer ‘(Die Man Is) Verliefd’ toevoegt aan je Spotify-playlist of afstemt op radio 100% NL.

Laat je de hele weg meevoeren met deze vrolijke zomerhit 2024!

Ken je dit zomernummer nog niet? Bekijk dan hier de videoclip van de 3JS en Jan Smit >>

Hoofdfoto: Jan Smit
Foto: Patrick van Katwijk/BSR Agency/POOL/Getty Image

Meer over: