Ga naar de inhoud

Emma Kok: een opkomend muzikaal talent dat zong bij André Rieu

Update:
Andre Rieu, emma kok

Emma Kok, een 15-jarige zangeres uit Nederland, heeft de harten van velen veroverd met haar uitzonderlijke zangtalent. Haar recente optreden met André Rieu in Maastricht, waar ze het nummer “Voilà” van Barbara Pravi vertolkte, heeft haar in de schijnwerpers gezet.

Hoe is Emma Kok in contact gekomen met André Rieu?

Emma Kok kwam in contact met André Rieu dankzij haar deelname aan verschillende talentenshows. Ze won goud in “The Voice Kids” en “Ministars”, wat haar bekendheid aanzienlijk vergrootte. Haar indrukwekkende optredens in deze shows trokken de aandacht van André Rieu, die haar talent herkende en haar uitnodigde om met zijn orkest op te treden.

Tijdens een interview met Humberto Tan legde Emma uit dat haar ontmoeting met André Rieu een keerpunt was in haar jonge carrière. Haar krachtige stem en emotionele uitvoeringen maakten diepe indruk op de wereldberoemde violist, wat leidde tot hun samenwerking.

De tekst gaat onder de video verder >>

Wie is dit talent?

Emma Kok, geboren op 12 maart 2008, is een Nederlandse zangeres die bekendheid verwierf na het winnen van de tiende seizoen van “The Voice Kids” in 2021. Emma groeide op in Maastricht en begon al op jonge leeftijd met zingen.

Emma’s doorzettingsvermogen en talent, ondanks haar gezondheidsproblemen, hebben haar geholpen om deze unieke kans te grijpen en haar droom om een professionele zangeres te worden, waar te maken. Haar optreden met André Rieu op het Vrijthof in Maastricht markeert een belangrijke mijlpaal in haar opkomende carrière.

Gezondheidsproblemen Emma Kok

Emma Kok lijdt aan gastroparese, een chronische aandoening die de maaglediging vertraagt. Ondanks deze uitdaging heeft ze haar passie voor muziek nooit opgegeven. Haar doorzettingsvermogen en talent hebben haar geholpen om op te vallen in de muziekwereld.

Waarom het nummer”Voilà”

Emma Kok koos ervoor om “Voilà” te zingen, een nummer van de Franse zangeres Barbara Pravi dat bekend is geworden door het Eurovisie Songfestival 2021, waar het tweede werd. “Voilà” is een krachtig en emotioneel lied dat gaat over zelfexpressie en het vinden van je stem, thema’s die resoneren met Emma’s eigen verhaal en strijd tegen gastroparese. Haar uitvoering van dit nummer raakte het publiek diep en is met veel lof ontvangen. Het optreden is breed gedeeld op sociale media en ging zelfs viraal, wat bijdroeg aan haar groeiende populariteit.

De tekst gaat onder de video verder >>

Toekomstplannen

Met haar groeiende populariteit en erkenning in de muziekwereld, blijft Emma werken aan haar zangcarrière. Ze hoopt in de toekomst meer muziek uit te brengen en op te treden op internationale podia. Haar verhaal en talent blijven velen inspireren, men ziet haar als een rijzende ster in de Nederlandse muziek. Het team van Startpagina is al fan geworden!

Emma Kok is een voorbeeld van hoe doorzettingsvermogen, talent en passie kunnen leiden tot succes, ongeacht de obstakels die men tegenkomt.

Emma Kok zingt het Wilhelmus op de TT in Assen

Bekijk de Shownieuws uitzending hieronder terug >>

Foto: Frank Hoensch/Redferns voor Getty Images

Meer over: