Ga naar de inhoud

Standbeeld van Paul van Vliet in de maak

Beeld voor Paul van Vliet

Vrienden van de vorig jaar overleden cabaretier Paul van Vliet willen een standbeeld voor hem: ‘Een beeld voor Paul’. Dit idee ontstond in een café en verdient volgens hen steun. Vind jij ook dat deze grote kleinkunstenaar een standbeeld verdient? Lees dan snel verder.

Idee voor ‘Een Beeld voor Paul’ ontstaan op bierviltje

Vrienden van de vorig jaar overleden cabaretier, waaronder Sjaak Bral, kwamen op het idee in een café. “Alle goede ideeën beginnen nou eenmaal op een bierviltje”, grapte Bral. Een motie van Hart voor Den Haag kreeg het college zover om het beeld goed te keuren. Nu zijn ze op zoek naar donaties.

Volgens Bral verdient juist Paul dit standbeeld, want naast cabaretier was hij bijna 30 jaar lang ambassadeur voor UNICEF.

Bekijk hieronder het beeldje dat een eerbetoon is voor het Haagse icoon en lees daarna verder >>

Kunstenaar Loek Bos maakt het beeld

Kunstenaar Loek Bos maakt het bronzen beeld van de artiest. Het wordt een realistisch beeld. Bos maakt Paul precies zoals mensen hem kenden: slenterend met zijn handen in de zakken.

Het beeld van Bos is meer dan alleen een beeld. Het vertelt in 1 pose het verhaal van de geliefde Hagenees. Het beeld wordt even lang als Paul zelf was. Lang dus, want Paul was tegen de 2 meter.

De kunstenaar hoopt na de crowdfunding-actie snel te starten om het beeld volgend jaar april af te hebben. De precieze locatie is nog onbekend, maar het komt waarschijnlijk en logischerwijs bij het Lange Voorhout nabij theater PePijn, het theater dat Van Vliet in 1964 oprichtte samen met de theatergroep PePijn.

Doneren voor ‘Een Beeld voor Paul’

‘Een beeld voor Paul’ is een stichting die bestaat uit vrienden, collega’s en buren van Paul van Vliet. Met het standbeeld hebben ze tot doel Paul te eren in de buurt waar hij woonde en werkte, in Buurtschap 2005, in de buurt Voorhout binnen de wijk Centrum in Den Haag. Via een formulier op de website van ‘Een beeld voor Paul’ kan iedereen een donatie doen voor het standbeeld. Selecteer een bedrag of vul een eigen bedrag in.

Bronnen: Omroep West, Een beeld voor Paul.

Hoofdfoto: Portret van Paul van Vliet. Foto: BSR Agency/Gentle Look/Getty Images.

Meer over: