Ga naar de inhoud

Dries Roelvink (65) grote hit op TikTok: bekijk de beelden

Dries Roelvink TikTok

Het TikTok succes van Dries Roelvink kent geen grenzen. Met zijn ruim 1 miljoen volgers gaat hij regelmatig viraal. Het begon ooit met zijn eerste video, waarin Dries een echte wijnproever bleek. En daar is het niet bij gebleven.

Zijn TikTok carrière was niet gepland. Het startte ooit als een grapje toen zijn zoon Donny een filmpje, waarin Dries de wijn aan het proeven was in een restaurant, op TikTok plaatste. De volgende dag was dat filmpje al 800.000 keer bekeken.

Donny heeft hem ook geleerd om vanuit een bepaalde hoek te filmen, waardoor Dries inmiddels precies weet hoe je meer views krijgt. Hij sluit dan ook niet uit dat hij volgend jaar 2 miljoen volgers heeft.

Dries Roelvink’s wijnproeven op TikTok 79.1 miljoen keer bekeken

Inmiddels zijn er meerdere fimpjes waarin Dries de wijn op zijn manier (zeer langzaam en als een ‘deskundige’) proeft. Hij zet altijd dezelfde muziek van Julio Iglesias eronder, ‘romantischer kan je het niet maken’ zegt hij.

Veel obers herkennen Dries en weten dat ze even geduld moeten hebben. Ze spelen het meestal mee, zodra ze zien dat ze gefilmd worden.

De tekst gaat onder de video verder >>

@driesroelvinkofficial

♬ Me Olvide De Vivir – Julio Iglesias

Geheim van zijn succes?

De filmpjes zijn vaak exact hetzelfde, Dries die tergend langzaam de wijn proeft. De ober die heel lang moet wachten en hetzelfde liedje van Julio Iglesias op de achtergrond. Toch worden ze telkens aangejaagd door TikTok waardoor iedere video veel bekeken wordt.

Op TikTok werken simpele dansjes of video’s erg goed. Massaal doen mensen (vaak kinderen) de dansjes, die op dat moment populair zijn, na.

Ook de video’s van Dries werden massaal nagedaan op TikTok. Er werden vele grappige versies van opgenomen.

De tekst gaat onder de video verder >>

@skoften

Dries Roelvink krijgt stevige concurrentie van een échte wijnconnaisseur! #fyp #foryou #driesroelvink #parodie #skoften (Credits IG/hugoboerland_)

♬ original sound – skoften – skoften

Dries Roelvink optredens

Dries merkt zijn populariteit ook terug aan zijn optredens. Hij krijgt steeds vaker vele enthousiaste reacties en het publiek wordt ook steeds jonger.

Hij heeft niets te klagen over de boekingen voor zijn optredens. De kritiek van Johan Derksen heeft hem niet geraakt.

Net als Donny op de cover van Men’s Health

Dries wil net als zijn zoon Donny op de cover van Men’s Health komen. De familie Roelvink kun je dagelijks in de sportschool vinden. De mannen zijn echte sportfanaten en hun trainingen worden ook in filmpjes op TikTok gedeeld.

De tekst gaat onder de video verder >>

Shownieuws: het TikTok succes van Dries Roelvink

Bekijk de uitzending hieronder terug >>

Bron: Talpa

Meer over: