Ga naar de inhoud

Dolly Parton en Miley Cyrus: een dynamisch duo werkt weer samen

Dolly Parton en Miley Cyrus

De onbreekbare band tussen popster Miley Cyrus en haar peetmoeder, de countrymuzieklegende Dolly Parton, is iets dat fans al jaren koesteren. Ze vormen een onwaarschijnlijk krachtig duo in de muziekindustrie, ondanks het generatieverschil. 

Geschiedenis Dolly Parton en Miley Cyrus

Op Partons nieuwe album ‘Rockstar’ zijn bekende artiesten zoals Sting, Stevie Nicks, P!NK, Elton John, Lizzo, Paul McCartney en Ringo Starr te horen. Een opvallende medewerker op het album is Miley Cyrus, die nauw samenwerkt met de 77-jarige country legende. De connectie tussen Parton en Cyrus gaat terug naar de tijd dat Parton Miley’s vader, Billy Ray, ontmoette in het countrymuziekcircuit. Ze werkten regelmatig samen en ontwikkelden een hechte vriendschap. Parton onthulde aan SiriusXM dat toen Miley werd geboren, ze benoemd werd tot peetmoeder, haar goede fee.

Tekst gaat onder de video verder >>

Miley Cyrus maakte op jonge leeftijd al kennis met de entertainmentindustrie. Op 13-jarige leeftijd nam ze de rol van Hannah Montana op zich in de gelijknamige Disney-serie, waarin ze zichzelf speelde. Het was dan ook logisch dat Parton als peetmoeder in de serie verscheen, gezien hun nauwe band en gedeelde passie voor muziek. Nu werken deze 2 dynamische dames opnieuw samen, tot groot enthousiasme van hun fans.

Golf van succes gecreëerd

In 2016 werkten ze voor het eerst samen aan een nummer, en sindsdien hebben ze hun muzikale krachten gebundeld voor verschillende projecten. In 2017 werkte Cyrus met haar peetmoeder samen aan de track ‘Rainbowland’ op haar album Younger Now. En in 2020 zongen ze een duet op Parton’s kerstalbum, een ervaring die Cyrus beschreef als een grote eer. Deze iconen hebben samen een golf van succes gecreëerd, met hits zoals hun recente heruitgave van ‘Wrecking Ball’, die een nieuwe plek veroverde op verschillende internationale hitlijsten.

Blijvende impact op muziekindustrie

Het is niet alleen de muziek die deze 2 verbindt. Het is ook de wederzijdse bewondering en vriendschap die ze delen “Het beste deel van het hebben van haar als mijn peetmoeder is toegang hebben tot haar kast”, grapte Cyrus in Cosmopolitan.

Met Parton als mentor en inspiratiebron, blijft Cyrus in haar voetsporen treden, niet alleen in haar muziek, maar ook in hoe ze anderen behandelt. Zoals Cyrus het zelf verwoordde: “Kijk naar de manier waarop ze mensen behandelt met liefde en respect. Altijd een herinnering voor mij en mijn familie aan wat belangrijk is. Laat succes je hart nooit veranderen.”

Niet alleen hebben ze samen de hitlijsten bestormd, hun samenwerking heeft ook een blijvende impact gehad op zowel de muziekindustrie als hun fans. Het is alsof ze het perfecte recept hebben gevonden voor muzikale magie. De chemie tussen hen is zo sterk dat Parton Cyrus ooit vergeleek met een kleine Elvis!

Gaat dit muzikale duo optreden in Nederland?

Wie weet? Misschien dat deze 2 rocksterren op een dag hun talenten bundelen voor een live optreden hier in Nederland. Dat zou een onvergetelijke show zijn!

Wat kunnen we verwachten van Dolly en Miley?

Hun nieuwste samenwerking is een herinterpretatie van Cyrus’ megahit uit 2013, ‘Wrecking Ball’, die te horen is op Parton’s langverwachte rockalbum ‘Rockstar’. Deze samenwerking markeert een nieuw hoogtepunt in hun unieke relatie, waarbij ze elkaar blijven inspireren, zowel persoonlijk als professioneel.

Als je dacht dat het dynamische duo Dolly Parton en Miley Cyrus niet meer kon verrassen, houd dan je stoel vast. Er zijn geruchten dat de 2 een rockalbum aan het maken zijn! En niet zomaar een rockalbum, maar eentje met cover versies van rock klassiekers.

Hoewel we nog steeds op het puntje van onze stoel zitten in afwachting van de onthulling van hun nieuwe project, is 1 ding zeker: deze samenwerking zal de muziekwereld weer op zijn kop zetten. Dus blijf op de hoogte en bereid je voor op een muzikale achtbaanrit. 

Meer over: