Omroep Max start in februari met een bijzondere docuserie over Jonnie en Thérèse Boer, de iconische eigenaren van het met 3 Michelinsterren bekroonde restaurant De Librije. Onder de titel De opvolging wordt het leven en werk van het echtpaar uit Zwolle op unieke wijze in beeld gebracht. Een jaar lang is het stel hiervoor gevolgd.
De serie gaat in première op 16 februari 2025 en is daarna wekelijks te zien op NPO2. Alles is al volledig is opgenomen. Het biedt een inkijkje in het leven van het echtpaar Boer en hun succesverhaal als tophorecaondernemers.
Wereldwijde faam voor De Librije
De Librije behoort al jarenlang tot de absolute wereldtop. Vorig jaar behaalde het restaurant een gedeelde derde plaats in de prestigieuze ranglijst van La Liste, waarmee het zich tot de beste zaken ter wereld mag rekenen. In Nederland is De Librije zelfs het enige restaurant met drie Michelinsterren, een unieke prestatie in de culinaire wereld.
De tekst gaat onder het Instagrambericht verder >>
Momenteel geniet de hele Librije-familie geniet van een welverdiende vakantie. Van Jonnie en Thérèse tot aan de hoofd-sommelier en zelfs de afwashulpen, iedereen heeft vrij. Als ze weer beginnen start ook bijna de docuserie.
Zie hieronder wat De Librije hierover op Facebook plaatste. Lees daaronder verder >>
Voortdurend streven naar perfectie
Met bescheidenheid en liefde blijven de Boertjes aan de top van de Nederlandse gastronomie. Ze zeggen nooit blasé te worden: “Het gaat erom de gasten blij te maken, elke keer weer.” Hierdoor voelt Jonnie altijd een beetje zenuwachtig als de eerste klanten arriveren. “Elke avond is anders. Wie komen er en wat voor avond gaat het worden?” Het is fijn om samen met Thérèse aan de top te staan.
De uitbreiding van het imperium
Jonnie en Thérèse Boer hebben hun culinaire imperium verder uitgebreid met meerdere restaurants, zowel in Nederland als in het buitenland. Naast De Librije in Zwolle, waar ze sinds 1993 aan het roer staan, beheren ze ook Brass Boer Thuis, Senang en Brasserie Jansen in Zwolle. Internationaal hebben ze Brass Boer Bonaire en Brass Boer Curaçao die garant staan voor dezelfde hoge kwaliteit en beleving. Deze uitbreiding toont hun toewijding aan het delen van hun gastronomische expertise met een breder publiek, zonder daarbij in te boeten aan kwaliteit of de persoonlijk touch die De Librije zo bijzonder maakt.
Lees ook: Zo ga je uit eten in eigen huis, met sterrenmaaltijden en restaurantsfeer.
Duurzaamheid en innovatie
Duurzame gerechten hebben altijd centraal gestaan in de filosofie van De Librije. Jonnie en Thérèse waren pioniers in het gebruik van lokale producten en het werken met boeren uit de regio. De Librije ontving zelfs de Groene Michelin Star als erkenning voor hun inzet voor duurzame gastronomie. “Voor ons is het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen aan een betere wereld”, zegt Jonnie. Deze toewijding aan duurzaamheid, gecombineerd met hun innovatieve aanpak, zorgt ervoor dat hun klanten niet alleen genieten van gastronomische hoogtepunten, maar ook bijdragen aan een betere toekomst.
Al eerder in de schijnwerpers
Onlangs stonden Jonnie en Thérèse Boer ook al in de schijnwerpers tijdens het Glazen Huis in Zwolle. De dj’s die 6 dagen opgesloten zaten voor het goede doel, kregen vlak voor hun intrede een exclusief afscheidsdiner van De Librije. Het menu bestond uit 20 culinaire hoogstandjes, waaronder de beroemde lolly van eendenlever van Brass Boer en een vleugje kaviaar. “Het was een feest om dit voor hen te doen”, aldus Thérèse.
Met De opvolging, zet de omroep Max een inspirerend verhaal neer over passie, toewijding en uitzonderlijk talent in de Nederlandse gastronomie. Deze docuserie belooft een absolute must om te zien te worden voor culinaire liefhebbers en bewonderaars van De Librije.
Neem tot slot alvast een kijkje bij De Librije >>
Bronnen:
Quote, AD I Foto: Sjoerd van der Wal/Getty Images