Ga naar de inhoud

Documentaireserie Derksen en Mens geannuleerd door Talpa en publieke omroep

Documentaireserie Amerikaanse verkiezingen Derksen geannuleerd

De in ontwikkeling zijnde documentaireserie over de Amerikaanse presidentsverkiezingen met Johan Derksen en Raymond Mens heeft zijn einde al bereikt voordat het licht zag. Zowel Talpa als de publieke omroep heeft besloten om de serie niet door te laten gaan. Naar hun mening is het ’te politiek’.

De redenen achter de annulering

Talpa vond dat de serie te politisch werd. Deze mening werd ook gedeeld door de publieke omroep, die daardoor het project weigerde te financieren.

Johan Derksen, bekend van zijn rol als voetbalanalist in Voetbal Inside, geeft tot opluchting aan dat dit project hem vooral de kans gaf om er 3 weken tussenuit te zijn. Hij is een man die niet graag iets doet wat hem tegenstaat. Al eerder gaf hij aan ook te willen stoppen met de Vandaag Inside live shows.

Johan Derksen was blijkbaar blij dat hij niet hoefde deel te nemen aan de serie. Raymond Mens, een bekende politieke commentator, was niet tevreden met de annulering van het programma. Hij spreekt zich uit tegen het stigma dat de serie ’te politiek’ zou zijn en betreurt dat het geen platform heeft gekregen om uit te zenden.

Hoe is het idee ontstaan?

Raymond Mens, de Amerikakenner bij Voetbal Inside, had Johan Derksen benaderd om samen een documentaireserie te maken. De documentaire ging over de verkiezingen in de Verenigde Staten die eraan komen. Raymond is een grote fan van Voetbal Inside, daarom is het een vervulling van zijn droom dat Johan gevraagd werd.

Voortgang van het project hing van 2 dingen af:

  1. De beslissing van Talpa
  2. Johan’s beschikbaarheid

Raymond had Johan overgehaald, waarbij Johan het idee als een “topidee” bestempelde. Johan kon tijdens de zomerstop wel weg, hadden ze besloten. In die periode presenteerde Hélène Hendriks toch de Oranjezomer. Waarvoor zij genomineerd werd.

De toekomst van de documentaireserie

Hoewel de serie is afgewezen door zowel Talpa als de publieke omroep, is het project niet helemaal begraven. Er zijn al speculaties dat Rutger Castricum – bekend van PowNed – mogelijk Johan Derksen zal vervangen in de serie.

Ook is er nog de mogelijkheid dat het programma opnieuw wordt voorgesteld aan de publieke omroep, in de hoop dat het in de toekomst alsnog groen licht krijgt. Voor nu blijft de status van de documentaireserie echter onzeker.

Deze week was Johan Derksen al eerder in het nieuws met zijn sombere nieuwjaarsboodschap.

Bron: fcupdate

Meer over: