Ga naar de inhoud

Dochter Wendy van Dijk en Erland Galjaard herstelt goed na zeldzame bloedziekte

Wendy van Dijk en Erland Galjaard

Lizzy, de dochter van presentatrice Wendy van Dijk en programmadirecteur Erland Galjaard, herstelt voorspoedig van een zeldzame bloedziekte. Na een langdurige behandeling in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) deelt Wendy dit positieve nieuws. Ze was zondagavond te zien tijdens het SBS Shownieuws: “We mogen weer onder de mensen zijn.”

Beenmerg functioneerde niet meer

In januari kondigde Wendy aan haar werk tijdelijk op te schorten vanwege de gezondheid van haar toen 13-jarige dochter. Lizzy leed aan een zeldzame bloedziekte waardoor haar lichaam geen bloedcellen of bloedplaatjes meer aanmaakte. “Van de ene op de andere dag functioneerde haar beenmerg niet meer, wat een enorm probleem is. God zij gedankt is er in Nederland heel goed zorg”, zegt Wendy.

“Lizzy wil zelf niet te diep ingaan op de feiten van de ziekte. Ook omdat ze eigenlijk nog midden in dit proces zit. We zitten aan de goed kant, maar ze heeft zoiets van: Ja, mam je hoeft dat niet aan iedereen te vertellen!”

Bekijk hier die Shownieuws-uitzending. De tekst gaat onder de video verder >>

Tijdens de intensieve behandeling in het LUMC konden Lizzy’s ouders voortdurend bij haar zijn. “We hebben vierenhalve week met zijn drieën doorgebracht. Er (Erland Galjaard, red.) verbleef in het Ronald McDonald Huis. We waren 24/7 samen, het was een emotionele achtbaan,” aldus Wendy. De behandelingen zijn goed aangeslagen. Het is een traject dat nauwlettend in de gaten gehouden moet worden, met medicatie en alles wat daarbij komt kijken.”

Lizzy gaat alweer voor paar uur naar school

Lizzy is inmiddels uit isolatie. “We dachten dat dit veel langer zou duren, en dat ze pas in september weer naar school zou kunnen. Maar nu gaat ze al 2 keer per week een paar uur naar school. Dus wij mogen ook weer onder de mensen zijn. Dat is fijn. Na een periode waarin je je nergens anders op kunt richten, je moet alles monitoren: van voeding tot omgeving.”

Contract met SBS verlengt met 3 jaar

Wendy heeft nu gelukkig ook weer tijd voor andere dingen. Ze gaat weer presenteren en heeft haar contract met SBS voor 3 jaar verlengd. Ze zal dit jaar onder andere ‘Three Minutes of Fame’ presenteren, een programma waarin bekende artiesten iemand begeleiden naar een optreden in de spotlights. Ook keert ‘Wie van de Drie?’ terug op televisie.

Opluchting en blijdschap

Het mag duidelijk zijn dat Wendy’s gezin nu opgelucht is. Ze doorstonden een moeilijke tijd. De terugkeer naar een normaal leven geeft hen veel vreugde. Wendy bedankt het medische team en iedereen die hen steunde tijdens deze zware periode.

Bron van AD. Foto: BSR Agency/Gentle Look via Getty Images

Meer over: