Ga naar de inhoud

Dirk Kuyt en zijn ex blijven elkaar het leven zuur maken

Dirk Kuyt echtscheiding drama

De vete tussen oud-voetballer Dirk Kuyt en zijn ex-vrouw Gertrude van Vuuren sleept zich voort. De rechtbank van Den Haag boog zich 2,5 uur over de scheidingskwestie. Kuyt deed daar zijn zegje. Zijn boze ex verblijft momenteel in het buitenland, ze liet zich vertegenwoordigen door haar advocaat Kim Beumer en volgde de zaak via een videoverbinding. 

Kuyt rijdt scheve schaats

Van Vuuren en Kuyt gingen in 2020 uit elkaar. Volgens de voormalig voetballer van onder meer Feyenoord en Liverpool omdat het vuur van de relatie was gedoofd. Maar in het showbizzcircuit gaan geruchten dat Kuyt toen al een scheve schaats reed met zijn huidige echtgenote Kate Ruinemans. Kuyt wil weinig kwijt over het huwelijksdrama en houdt de lippen stijf op elkaar. “Dit is een privékwestie”, zei hij tegen Shownieuws.  

Niet alleen een geldkwestie

Gertrude’s advocaat Beumer benadrukt dat het haar cliënt niet alleen om geld gaat. Dat is volgens haar te kort door de bocht. “Het gaat om een financiële ontvlechting en vooral nakoming van eerder gemaakte afspraken. Onder andere financiële afspraken, maar ‘eigenlijk zijn er best veel losse eindjes die afwikkeling verdienen.”

Regeling kinderen verloopt moeizaam

En de kinderen? Gertrude beweert dat Dirk niet meer naar hen omkijkt, maar dat ontkent hij. Daarover zegt de advocaat: “Wat ik ervan weet is dat de beoogde regeling in elk geval niet wordt uitgevoerd en dat het best moeizaam loopt allemaal.”

Lees verder onder video >>

Emotionele beleving

Van Vuuren volgde de rechtszaak via een videoverbinding. Volgens Beumer heeft ze niet veel gezegd, maar was het voor haar een  emotionele beleving. “Ik hoop voor hen dat er rust ontstaat en ruimte komt voor verbetering, nadat er een uitspraak is.” Shownieuws-gast Bart Ettekoven denkt dat er is gesproken over de omgangsregeling met de 4 kinderen, maar ook over financiën

Scheiding donderslag bij heldere hemel

Kuyt stapte eind vorig jaar in het huwelijksbootje met Kate Ruinemans. Een paar dagen later werd hij door zijn voormalig echtgenote Van Vuuren voor de rechter gesleept. Van Vuuren stelt nu dat bepaalde zaken nog niet voldoende zijn afgewikkeld. Haar keuze is het nooit geweest. De scheiding kwam voor haar en de kinderen als een donderslag bij heldere hemel. 

Door diepe dalen

“Ik ben door hele diepe dalen gegaan en daar uiteindelijk uitgeklommen en geprobeerd om het samen op te lossen. Om gezamenlijk, ook voor de kinderen, ergens naar toe te werken. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt en ik dacht dat we daar gewoon goed overeen zijn gekomen. Uiteindelijk worden die afspraken niet nagekomen.”

Bronnen: Shownieuws, FCUpdate, MediaCourant
Hoofdfoto: Nigel French – EMPICS / Getty Images

Meer over: