Ga naar de inhoud

Waarom de jonge leden van de koninklijke familie niet samen met hun ouders dineren

dineren

Het leven in de koninklijke kringen komt met een unieke set van regels en tradities, waarvan een groot deel voor ons ‘gewone’ mensen nog onbekend is. Wist je bijvoorbeeld dat prins George, prinses Charlotte en prins Louis niet altijd gezamenlijk met hun ouders, Kate Middleton en prins William, aan tafel mogen zitten dineren? Lees hier hoe dat zit.

De koninklijke kinderen nemen niet altijd plaats aan dezelfde tafel

Volgens Darren McGrady, een voormalige chef-kok van het koninklijk hof, krijgen prins George, prinses Charlotte en prins Louis pas de kans om samen met William en Kate te dineren nadat ze ‘het vermogen om op gepaste wijze conversaties te voeren’ hebben ontwikkeld. Oei, kan jij je dat voorstellen?

McGrady, die ook voor koningin Elizabeth II en prinses Diana heeft gewerkt, deelde mee dat de koninklijke kinderen hun maaltijden in de kinderopvang nuttigden. Dit onder toezicht van kindermeisjes. “De kinderen aten altijd in de kinderopvang totdat ze oud genoeg waren om zich correct aan tafelmanieren te houden”, vertelde hij aan het Britse tijdschrift Harper’s Bazaar.

Tekst gaat onder de foto verder >>

Foto: Het gezin van prins William en prinses Kate.

Diverse culinaire ervaringen

De voormalige chef onthulde eerder ook hoe een jonge prins William en prins Harry door hun oppas in de kinderkamer in aanraking kwamen met een gevarieerd assortiment aan voedingsmiddelen. Dit inclusief het eten van allerlei groenten. Ze moeten immers wel alles leren eten. Ja, ook spruitjes. Arme kinderen.

“De koninklijke kinderkamer was niet alleen bedoeld om de jonge leden van de koninklijke familie te onderwijzen, ook om hun smaakvoorkeuren te ontwikkelen”. Dit deelde hij mede aan Today. Een kindermeisje had de verantwoordelijkheid over het menu en zorgde ervoor dat ze uitgebalanceerde maaltijden nuttigden.

Snel manieren leren om samen te dineren, daar komt het simpelweg op neer.

Meer over: