Ga naar de inhoud

Dieuwertje Blok vervangen door Merel Westrik bij Sinterklaasjournaal

Update:
Sinterklaasjournaal met Merel Westrik in plaats van Dieuwertje Blok

Merel Westrik vervangt dit jaar Dieuwertje Blok als presentator van het Sinterklaasjournaal. Dit heeft de NTR op maandag bekendgemaakt. Of Dieuwertje Blok nog terugkeert op TV is nog onzeker.

Een nieuwe presentator na 22 seizoenen

De 67-jarige Dieuwertje Blok heeft het Sinterklaasjournaal maar liefst 22 seizoenen gepresenteerd. Voor de eerste keer neemt iemand anders deze taak op zich.

Merel Westrik, de bekende journalist, neemt de rol over. Blok heeft huidkanker in haar neus en heeft daarvoor een operatie ondergaan waarbij haar neus is geamputeerd. De herstelperiode na deze ingrijpende operatie maakt het onmogelijk voor Blok om deze keer het journaal te presenteren.

Blok’s gezondheid en toekomst

In een interview met de Volkskrant in april gaf Blok aan dat ze waarschijnlijk nooit meer aan tv-werk zal doen. Ondanks deze sombere voorspelling, schrijft NTR dat Blok hoopt volgend jaar weer het Sinterklaasjournaal te kunnen presenteren. Voorlopig moet ze eerst volledig herstellen van haar operatie en de daaropvolgende behandelingen.

Merel Westrik en haar carrière

Merel Westrik, 44 jaar oud, is verheugd dat zij deze eervolle taak krijgt toevertrouwd. ‘Sinterklaas wordt ieder jaar geholpen door de pieten, ik ben nu even het hulpje van Dieuwertje, zolang ze me nodig heeft,’ zegt Westrik.

Ze beschouwt het als een eer om de tijdelijke rol van Blok te vervullen. Eerder presenteerde Westrik AT5 Nieuws, Vandaag de Dag en RTL Nieuws.

Sinterklaas komt dit jaar te vroeg voor Dieuwertje Blok

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Geschiedenis van het Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal bestaat sinds 2001 en heeft een speciale plaats veroverd in de harten van de Nederlandse kijkers. Dit jaar beginnen de uitzendingen op maandag 11 november, wat 5 dagen voor de landelijke intocht van Sinterklaas in Vijfheerenlanden is. Het journaal bereidt kinderen en volwassenen van alle leeftijden voor op de komst van Sinterklaas en zijn pieten.

Dieuwertje Blok en haar herstel

Dieuwertje Blok, die al sinds 1980 op televisie te zien is, heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd. Haar beslissing om tijdelijk te stoppen met haar werkzaamheden heeft veel impact gehad op zowel haar als haar publiek.

Ondanks de moeilijke periode is Blok vastberaden om haar herstelproces positief tegemoet te treden. Door haar ervaring en humor blijft ze hoopvol dat ze volgend jaar weer terug kan keren naar haar geliefde rol als presentator van het Sinterklaasjournaal.

Een grote verantwoordelijkheid voor Merel Westrik

De keuze van de NTR om Merel Westrik als vervanger aan te stellen, onderstreept haar kwaliteiten en ervaring in de journalistiek. Westrik staat voor een grote uitdaging om in de voetsporen van Blok te treden, maar met haar eerdere ervaring bij AT5 Nieuws, Vandaag de Dag en RTL Nieuws, is zij zeker gekwalificeerd voor de taak.

De komende uitzendingen zijn een belangrijke test voor Westrik, die er zich van bewust is hoe belangrijk het Sinterklaasjournaal is voor kinderen en volwassenen in Nederland.

Westrik kan altijd de hulp inroepen van Sinterklaasgedichtenmaken.nl als dichten niet haar beste kwaliteit is.

Shownieuws uitzending

Bekijk de uitzending terug en lees verder >>

Sinterklaasjournaal op tv

Bekijk de aflevering “De Meezing Moevie” hieronder terug.

Bron: NRC, Talpa
Hoofdfoto: BSR Entertainment / Contributor (Getty Images)

Meer over: