Ga naar de inhoud

Dickpics blijven Marc Overmars achtervolgen: wereldwijde schorsing


De toekomst van Marc Overmars ziet er weinig rooskleurig uit. Zijn nationale schorsing vanwege grensoverschrijdend gedrag tijdens zijn periode als technisch directeur bij Ajax is met onmiddellijke ingang wereldwijd van kracht. Dat heeft de FIFA besloten

Overmars kan door de schorsing zijn huidige functie als technisch directeur van de Belgische club Royal Antwerp FC niet langer uitoefenen. Overmars is sinds 2022 technisch directeur bij Antwerp, waar Mark van Bommel trainer is. Bij de regerend landskampioen van België heeft hij een contract tot medio 2026. De straf staat volgens chef voetbal Valentijn Driessen van De Telegraaf in geen verhouding tot wat is gebeurd.

Bekijk het Telegraaf commentaar. Tekst gaat verder onder de video >>

Dickpics naar Ajax-ceo

In november is Overmars door het Nederlands Instituut Sportrechtspraak (ISR) voor 2 jaar geschorst, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Vrouwelijke clubmedewerkers van Ajax hadden zich beklaagd over zijn gedrag. Overmars stuurde dickpics rond. Ondermeer naar Ajax-ceo Tanja Dik, zo wist Johan Derksen te melden. Volgens Derksen een dochter van Wim Dik voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van de PTT, later KPN. “Ajax heeft dat natuurlijk een beetje uit de hand laten lopen. Komt dat in de publiciteit, dan moet je wel wat ondernemen,” aldus de voetbalanalist. Overmars werd direct ontslagen. 

Bekijk hier de uitzending van Vandaag Inside waarin Derksen dit bespreekt. Tekst gaat onder de video verder >>

Wel of niet in beroep

Overmars heeft een korte toelichting gekregen en gaat uit van een straf van 10 maanden, aldus De Telegraaf. Overmars kan in beroep gaan tegen de uitsluiting. Onduidelijk is of hij daadwerkelijk beroep zal aantekenen.

Bronnen: NRC, De Telegraaf

Meer over: