Ga naar de inhoud

Diana was tweede keuze : dit was Prins Charles zijn eerste keuze

Diana was tweede keuze van prins Charles

De toenmalige prins Charles had voor Lady Diana ter sprake kwam al een andere vrouw ten huwelijk gevraagd. Wat als Amanda Knatchbull het huwelijksaanzoek aanvaard had? Dan was er van ‘Lady Di’ nooit sprake geweest. Diana was zijn tweede keuze, maak hieronder kennis met zijn eerste keuze.

Het huwelijksaanzoek aan Amanda Knatchbull

Prins Charles, de huidige koning Charles III, vroeg in 1979 zijn nicht Amanda Knatchbull ten huwelijk. Amanda was de kleindochter van Lord Mountbatten, een belangrijke mentor en vertrouweling van Charles.

De 2 waren zeer hecht en deelden een diepe band. Charles was ervan overtuigd dat Amanda een geschikte partner voor hem zou zijn, mede door de goedkeuring van zijn familie en vooral Lord Mountbatten, die een groot voorstander was van dit huwelijk.

Waarom Amanda weigerde

Amanda Knatchbull weigerde echter het huwelijksaanzoek van Charles. De redenen voor haar weigering waren complex.

  • Ten eerste had Amanda gezien hoe de media en publieke aandacht de levens van de koninklijke familie beïnvloeden, en ze was terughoudend om zichzelf en haar toekomstige kinderen aan dezelfde intense controle bloot te stellen.
  • Daarnaast was ze niet zeker van haar gevoelens voor Charles en wilde ze geen huwelijk aangaan zonder de zekerheid van wederzijdse liefde en toewijding.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

De impact op Charles en Diana: door tweede keuze

Als Amanda het huwelijksaanzoek had aanvaard, zou de geschiedenis van de Britse koninklijke familie er heel anders uit hebben gezien. De prins zou waarschijnlijk niet met Lady Diana Spencer zijn getrouwd. Dit zou hebben betekend dat de iconische figuur van ‘Lady Di’ nooit zou zijn opgestaan, en de wereld zou een van de meest geliefde en spraakmakende prinsessen hebben gemist.

Het huwelijk tussen Charles en Diana, hoewel aanvankelijk sprookjesachtig, was beladen met problemen en eindigde uiteindelijk in een scheiding. Diana’s tragische dood in 1997 schokte de wereld en maakte haar tot een legendarische figuur. Als Amanda Knatchbull koningin was geworden, zou het koninklijke drama van de jaren ’80 en ’90 er heel anders uit hebben gezien.

Wat als Amanda Knatchbull Koningin was geworden?

Het is interessant om te speculeren hoe de Britse monarchie zou zijn geëvolueerd met Amanda Knatchbull aan de zijde van Charles. Amanda, bekend om haar intelligentie en discretie, zou wellicht een stabielere invloed op hem hebben gehad. Het koninklijke paar zou mogelijk minder media-aandacht hebben getrokken, wat een rustiger leven voor hen en hun kinderen zou hebben betekend.

Bovendien had de publieke perceptie van de koninklijke familie mogelijk minder dramatisch en controversieel kunnen zijn zonder de tumultueuze relatie van Charles en Diana. Dit had ook invloed kunnen hebben op de huidige generatie van de koninklijke familie, waaronder prins William en prins Harry, en hun rol in de moderne samenleving.

Eerste keuze Amanda Knatchbull

De keuze van Amanda Knatchbull om het huwelijksaanzoek van prins Charles te weigeren, had verstrekkende gevolgen voor de geschiedenis van de Britse koninklijke familie. Hoewel het verleidelijk is om te speculeren over wat had kunnen zijn, blijft het een feit dat deze beslissing de weg vrijmaakte voor het huwelijk van Charles en Diana, en daarmee een belangrijk hoofdstuk in de moderne koninklijke geschiedenis.

Bron: msn
Hoofdfoto: Tim Graham / (Getty Images)

Meer over: