Ga naar de inhoud

Diana Ross (79) nieuwe gezicht Saint Laurent: tijdloze glamour

Diana Ross gezicht Saint Laurent

2024 is net begonnen en markeert een opmerkelijke mijlpaal in de modewereld met de onthulling van de tweede opvallende modecampagne van het jaar. Na de spraakmakende verschijning van Jeremy Allen White voor Calvin Klein, is het nu de beurt aan niemand minder dan de legendarische Diana Ross om in de schijnwerpers te staan.

Deze keer schittert ze in een verbluffende campagne voor het befaamde Franse modehuis Saint Laurent.

Samenwerking Diana Ross en Saint Laurent

Voor fervente modeliefhebbers lijkt de samenwerking tussen het Franse mode-icoon en de Amerikaanse zangeres een lot dat al decennialang in de sterren geschreven stond. Teruggaand naar de jaren 70 onderhield Ross een persoonlijke band met niemand minder dan Yves Saint Laurent zelf.

De gerenommeerde ontwerper kleedde de ster regelmatig voor spraakmakende evenementen, variërend van betoverende concerten tot adembenemende fotoshoots. Pas nu, in het jaar 2024, en op bewonderenswaardige 79-jarige leeftijd, wordt de langverwachte droom werkelijkheid met de lancering van haar eerste officiële modereclame.

Saint Laurent YSL

Het Franse modehuis Saint Laurent, oorspronkelijk opgericht door de legendarische ontwerper Yves Saint Laurent en zijn partner Pierre Bergé, is een van ’s werelds meest invloedrijke en iconische modemerken. Het werd opgericht in 1961 en heeft sindsdien een blijvende stempel gedrukt op de modewereld.

Yves Saint Laurent, geboren in Algerije, begon zijn carrière op jonge leeftijd en vestigde zich al snel als een vernieuwer in de modescene. Zijn ontwerpen stonden bekend om hun elegantie, moderniteit en het doorbreken van traditionele grenzen. Het beroemde logo van YSL, met de initialen van de ontwerper in gestileerde letters, is een van de meest herkenbare symbolen in de modewereld.

In de jaren ’60 en ’70 speelde Saint Laurent een cruciale rol bij het introduceren van revolutionaire ontwerpen, zoals de smoking voor vrouwen en de safari-jas, die beide als mijlpalen in de modewereld worden beschouwd. Het merk staat ook bekend om zijn glamoureuze avondjurken, gedurfde patronen en gebruik van luxueuze materialen.

Na het vertrek van Yves Saint Laurent in 2002, heeft het modehuis verschillende creatieve directeuren gehad, waaronder Hedi Slimane en Anthony Vaccarello. Onder de leiding van Slimane kreeg het merk een meer hedendaagse uitstraling, terwijl Vaccarello zich richt op het behouden van de erfenis van Yves Saint Laurent en het brengen van een moderne twist naar de klassieke esthetiek.

Saint Laurent blijft een toonaangevende kracht in de modewereld, bekend om zijn luxe kleding, accessoires, parfums en cosmetica. De samenwerking met iconen zoals Diana Ross benadrukt het voortdurende streven naar innovatie en relevantie in de steeds veranderende modescene.

Diana Ross fotomodel voor Saint Laurent

Diana Ross straalt op deze krachtige foto, vastgelegd door de getalenteerde fotograaf David Sims. Gehuld in een elegante zwarte, lange jurk van het modehuis, poseert ze met haar kenmerkende coupe op een witte kruk tegen een minimalistische, grijze achtergrond. Ross is een inspirerend voorbeeld van tijdloze schoonheid en stijl.

Diana Ross is het nieuwe gezicht

Shownieuws kondigde gisterenavond aan dat ‘het luxe modemerk Saint Laurent een nieuw gezicht heeft: de 79-jarige popicoon, Diana Ross.’

Kijk hieronder de uitzending terug >>

Bron: Talpa

Meer over: