Ga naar de inhoud

Diana Ross, 80 en springlevend op het podium

Update:
Diana Ross

Samen met Paul McCartney, Mick Jagger, Bob Dylan en nog een handjevol generatiegenoten maakt Diana Ross deel uit van een exclusieve groep artiesten. Deze bereikten in de jaren 60 al de wereldsterrenstatus en blijven zelfs nu nog topfit de wereld over reizen.

Diana Ross, bekend van haar werk met The Supremes en haar solo carrière, blijft zelfs als 80-jarige een inspirerend figuur in de muziekwereld. Gister schitterde ze nog op het podium van Ziggo Dome in Amsterdam.

De tekst gaat onder het X-bericht verder >>

Diana Ross nog steeds immens populair

Diana Ross is niet zomaar een zangeres; ze is een icoon die generaties lang fans heeft geïnspireerd met haar muziek. Haar tijdloze hits zoals ‘Ain’t No Mountain High Enough’ en ‘Endless Love’ zijn nog steeds immens populair. Haar invloed strekt zich uit over meerdere genres, met name soul en disco, waardoor ze de bijnaam ‘Queen of Motown’ draagt. Ze heeft talloze prijzen gewonnen en verdient het respect en de bewondering van haar collega’s en fans wereldwijd.

In maart werd de discodiva 80 jaar. De tekst gaat onder de video verder >>

Concerten en optredens

Ondanks haar hoge leeftijd treedt Diana Ross nog regelmatig op en blijft ze haar fans entertainen met onvergetelijke shows. Sterker nog: op 80-jarige leeftijd is ze zelfs begonnen aan een wereldtour! Haar optredens zijn gevuld met energie, dans en natuurlijk haar kenmerkende stem die na al die jaren nog steeds krachtig klinkt. Ze reist nog steeds de wereld over, van de Verenigde Staten tot Europa, en trekt overal volle zalen. Haar aanwezigheid op het podium is adembenemend en ze weet altijd het publiek mee te slepen in haar muzikale reis.

Bekijk hier haar recente optredens. De tekst gaat onder de video verder >>

De toekomst van de discodiva

Hoewel ze 80 jaar oud is, toont Diana Ross geen tekenen van veroudering. Ze blijft nieuwe muziek uitbrengen en werkt aan diverse projecten. Haar passie voor muziek blijkt onverminderd sterk en haar behoefte om verbinding te maken met haar publiek blijft haar drijfveer. De disco- en soultrain van Diana Ross dendert voorlopig nog wel door, en haar fans kunnen niet wachten om te zien wat ze hierna gaat doen. Dat ze topfit is en dat ook uitstraalt blijkt ook uit het feit dat de Ross op haar 79-ste het nieuwe gezicht werd van het modehuis Saint Laurent.

Diana Ross: een vliegende start

Diana Ross begon haar carrière op jonge leeftijd als lid van The Supremes, een van de best verkopende meidengroepen ooit. Ze was slechts 15 jaar oud toen ze zich aansloot bij de groep, die toen nog The Primettes heette. The Supremes scoorden talloze hits in de jaren 60, zoals ‘Where Did Our Love Go’, ‘Baby Love’ en ‘Stop! In The Name Of Love’. In 1970 besloot Diana haar solocarrière te starten, en ze groeide uit tot een van de bestverkopende vrouwelijke artiesten aller tijden, met meer dan 100 miljoen verkochte platen wereldwijd. Haar debuut als actrice in ‘Lady Sings the Blues’ leverde haar een Oscarnominatie en een Golden Globe op.

De tekst gaat onder de video verder >>

Grote optredens en erkenning

Een van de meest memorabele momenten in haar carrière vond plaats op 21 juli 1983, toen ze een menigte van 800.000 mensen trok naar Central Park in New York. Ondanks hevige regenval moest het concert worden stopgezet, maar Diana hield haar belofte en speelde de volgende dag het hele concert opnieuw. Dit werd beschouwd als een van de beste liveconcerten ooit.

Diana Ross heeft talloze onderscheidingen en erkenningen ontvangen, waaronder de Grammy Lifetime Achievement Award in 2012. Haar toewijding aan muziek en haar fans blijft ongeëvenaard, zelfs nu ze 80 jaar is. Met haar huidige ‘Beautiful Love Performances – Legacy Tour’ blijft ze overal ter wereld zalen vullen en mensen betoveren met haar uitzonderlijke stem en charisma.

Ga nog even mee terug in de tijd met deze video >>

Bron: De Telegraaf. Foto: Scott Legato/Getty Images

Meer over: