Ga naar de inhoud

Dennis Verbaas werkt zich op tot schoonzoon van de koning van Maleisië

Koning van Maleisië

Dennis Verbaas, een doodgewone Hollandse jongen uit Lisse trouwt in 2017 met prinses Aminah, de enige dochter van Ibrahim Iskandar, de sultan van Johor.  De 65-jarige sultan en miljardair is gekroond tot koning Maleisië. Daarmee treedt de Nederlander toe tot een zeer rijke koninklijke dynastie die teruggaat tot 1528.

Wie is deze ideale schoonzoon?

Voormalig fotomodel en voetbalcoach

Verbaas, wordt geboren op 1 mei 1989  tussen de tulpenvelden van Lisse. Hij leidt een normaal Hollands leven, typerend voor veel jonge jongens. Hij sport, voetbalt en werkt als semi-prof en coach bij clubs als Lisse en Rijnsburgse Boys. 

Werken in de horeca 

Tussen de bedrijven door werkt Verbaas in de horeca, wat hem naar Azië leidt. Hij verhuist naar Singapore, waar hij een leidinggevende functie bekleedt bij een gerenommeerd hotel. Deze rol levert hem niet alleen internationale ervaring op, maar brengt hem ook dichter bij zijn grote liefde .

Verbaas ontmoet prinses Aminah

Het leven van Verbaas neemt een sprookjesachtige wending als hij in 2014 prinses Tunku Tun Aminah ontmoet. Hun paden kruisen elkaar tijdens een evenement in Johor Bahru, de hoofdstad van de Maleisische deelstaat Johor. Ondanks hun totaal verschillende achtergrond – Aminah is een moslima – vinden de 2 elkaar en ontwikkelen ze band. De liefde bloeit op en dat leidt tot hun verloving en het daaropvolgende huwelijk.

Bekeerd tot de Islam

Op 14 augustus 2017 bekeert Verbaas zich tot de Islam en neemt hij de naam Dennis Muhammad Abdullah aan, ter voorbereiding op zijn huwelijk met prinses Aminah. De bruiloft wordt groots aangepakt, gevierd volgens traditionele Maleisische gebruiken, en bijgewoond door hoogwaardigheidsbekleders en vrienden uit de hele wereld. In 2020 krijgt het stel een kind.

Lees verder onder de post >>

Rol Verbaas binnen de koninklijke familie

Als schoonzoon van de koning omarmt Dennis Muhammad Abdullah zijn koninklijke rol. Zijn verantwoordelijkheden reiken verder dan de ceremoniële kunstjes. Hij is betrokken bij verschillende liefdadigheidsinitiatieven. Hij neemt actief deel aan evenementen en programma’s gericht op gemeenschapsontwikkeling, ontwikkeling van jongeren en behoud van het cultureel erfgoed van het Maleisië.


Zijn integratie in de koninklijke familie weerspiegelt een mix van zijn westerse opvoeding en de Maleisische cultuur. Zijn inspanningen worden goed ontvangen en versterken zijn positie binnen de koninklijke familie en onder de bevolking. 

Lees verder onder dit X-bericht >>

Over Maleisië

Maleisië staat bekend om zijn rijke culturele diversiteit, strategische ligging en economische dynamiek. Het land bestaat uit het schiereiland Maleisië en de staten Sabah en Sarawak op het eiland Borneo en telt een bevolking van meer dan 32 miljoen mensen. Hoofdstad, Kuala Lumpur, is een bruisende metropool en een centrum van handel en financiën. Het is ook het land waar 20 jaar gevangenisstraf op homoseksualiteit staat .

Bloeiende toeristenindustrie

Economisch gezien wordt Maleisië beschouwd als een van de welvarendste landen in de regio, met een BBP per hoofd van de bevolking van ongeveer 10.000 euro. Het heeft een goed ontwikkelde infrastructuur, een robuuste productiesector en een bloeiende toeristenindustrie. Het land is een belangrijke exporteur van elektronica, palmolie en aardgas. Maleisië staat bekend om zijn diplomatieke inspanningen en bijdrage aan vredesmissies over de hele wereld.

5 jaar koning

Schoonvader Ibrahim is voor 5 jaar benoemd. Het koningschap van Maleisië rouleert elke 5 jaar onder de 9 sultans van het schiereiland van Malakka. Ibrahim Iskandar is de zeventiende vorst van het land.

Bronnen: BBC, The Star, South China Morning Post, NOS. Foto: Koning van Maleisië tijdens zijn installatie ceremonie. Jabatan Penerangan Malaysia/Handout/Anadolu via Getty Images

Meer over: