Ga naar de inhoud

De Toppers zijn terug in de Johan Cruijff ArenA

De Toppers

Na anderhalf jaar zijn de Toppers terug. Dit weekend geven ze 3 concerten in de Johan Cruijff ArenA. Het is de 19e editie van hun show. De Toppers krijgen zo’n 200.000 mensen over de vloer. Veel fans komen speciaal naar Amsterdam voor dit spektakel. Het thema is dit jaar tropisch met gastoptredens van ondr andere Bouke en Dries Roelvink.

Gebrek aan geschikte locatie

Na een jaar zonder concertreeks wegens een gebrek aan een geschikte locatie, zijn René Froger (63), Gerard Joling (64), Jeroen van der Boom (51) en Jan Smit (38) klaar om 3 dagen achter elkaar te schitteren op het podium met Toppers in Concert. Vanaf vrijdag verwelkomen de mannen hun fans weer in de Johan Cruijff ArenA. In een interview met Shownieuws delen ze hun enthousiasme, vertellen ze over de zenuwen vooraf en de verwachtingen tijdens het optreden.

De tekst gaat onder de video verder >>

Club Tropicana: Nuchter blijven voor de show

Het thema van dit jaar, Club Tropicana, belooft weer een groot feest te worden. Toch zal er niet direct geproost worden met een cocktail. “Wij zijn niet van de generatie die tijdens en voor de show iets gaat drinken”, zegt Jeroen. Jan voegt toe: “Er is nog geen druppel gedronken.” Gerard beaamt dat dit ook niet gaat gebeuren. René benadrukt dat het een groot feest is, ‘maar voor ons ook heel hard werken’. “We willen zo fris en fit mogelijk zijn.”

“Het gaat weer gebeuren, we kunnen niet meer terug”

René Froger kijkt vooral uit naar de opening van de show. “De opening”, zegt hij resoluut. “Ja, dat moment dat je de zaal binnenkomt en het publiek ons weer in vol ornaat ziet… Dat is het moment waarop wij zelf denken: het gaat weer gebeuren, we kunnen niet meer terug”, vult Jeroen aan. René voegt toe: “Het moment dat je weer mag. We kunnen niet wachten.”

Spectaculaire opening is nog geheim

Hoewel de heren nog niets willen prijsgeven over de spectaculaire opening, blijft het een mysterie. Jan Smit lacht: “Het is mooi dat dat nog steeds zo is. Er liepen hier gisteren zeker 500 mensen en we hebben de opening helemaal gerepeteerd, maar nog steeds weet niemand wat er gaat gebeuren. Zelfs de bandleden niet.”

Ondanks dat René geen details wil onthullen, ‘ook geen tipje van de sluier’, geeft Jan toe dat dit ‘fysiek de zwaarste opening’ is sinds zijn toetreding bij de Toppers in 2017. Jeroen, die niet van hoogte houdt, herinnert zich nog met angst het jaar 2013, toen de groep per vliegend tapijt het stadion binnenkwam. “Daar zag ik toen als een berg tegenop.” Vanavond gaat het 3-daagse evenement van start.

Bron: AD. Foto: BSR Agency/Getty Images

Meer over: