Ga naar de inhoud

De top 5 mooiste fietsvakanties in Nederland

Fietsvakanties EuroParcs
In samenwerking met:

Of je nu een fietsvakantie zoekt op de Veluwe, aan de kust of in Limburg. Dit zijn 5 leuke opties voor jouw ideale fietsvakantie bestemming. 

1. De Veluwe

Heb je nog niet eerder de Veluwe vanaf de fiets bekeken? Dan wordt het hoog tijd! Fiets door uitgestrekte bossen en heidevelden in dit nationale favoriete park. Geniet van de rust en spot wilde dieren. Vooral aan het begin van het najaar is het prachtig om te fietsen tussen de gekleurde heidevelden. Wil je ook overnachten in de natuur? Vind hier jouw favoriete verblijf op de Veluwe.

2. Zuid-Limburg

Ervaar heuvelachtige landschappen in het zuiden van Nederland. Fiets langs wijngaarden en pittoreske dorpjes. Met kilometers aan fietspaden biedt deze regio eindeloze mogelijkheden voor echte fietsliefhebbers. Ook zijn er verschillende vakantieparken in Limburg die de perfecte uitvalsbasis zijn om de omgeving meerdere dagen te verkennen.

3. Texel

Dit Waddeneiland is perfect om te ontspannen: fietsen langs de kustlijn, door duinen en langs gezellige dorpjes. Vogelliefhebbers zullen Texel ook waarderen.

TIP: Vergeet niet te stoppen bij de lokale boerderijen voor verse kaas of breng een bezoek aan de vuurtoren voor een adembenemend uitzicht. 

4. Aan de kust

Nederland heeft een lange en prachtige kustlijn, ideaal voor ontspannen kustroutes op de fiets in de frisse lucht. Geniet van de zeebries en de dynamische gemeenschappen. Het fietspad voert je langs gezellige strandpaviljoens, waar je kunt pauzeren voor een hapje en een drankje. 

5. De Biesbosch

De Biesbosch per fiets verkennen is een onvergetelijke ervaring. Dit nationale park in Zuid-Holland biedt waterrijke fietspaden. Verken de moerassen en bossen, en spot diverse vogelsoorten. Hier geniet je in alle rust van de stilte van de natuur. Ervaar de schoonheid van dit prachtige natuurgebied op 2 wielen en kom tot rust in je eigen vakantieverblijf.

Stal je fiets of huur een fiets

Wist je dat bij een aantal accommodaties van EuroParcs handige bergingen aanwezig zijn? Zo stal je veilig jouw (elektrische) fiets. Bovendien kan je op bijna alle parken een (elektrische) fiets huren.

Fietsvakanties? Je hebt ’t gevonden bij EuroParcs

In samenwerking met:

Meer over: