Ga naar de inhoud

De comeback van Vanessa (Connie Witteman) in 2024: droom komt uit

Update:
Connie Witteman 's come-back als Vanessa

Na zo´n 20 jaar afwezigheid uit de muziekindustrie, maakt 72-jarige Connie Witteman, beter bekend als Vanessa, in 2024 een indrukwekkende comeback. Deze terugkeer markeert niet alleen een nieuw hoofdstuk in haar muzikale carrière, maar ook een hernieuwde belangstelling voor haar unieke stijl en talent.

Of je wilt of niet, wij vertellen je in dit artikel alles over de terugkomst van Connie Witteman, alias Upside Down Vanessa!

Een rijke muzikale geschiedenis

Connie Witteman, geboren op 25 juli 1951 in Voorburg, Nederland, is een bekende Nederlandse zangeres die vooral bekendheid verwierf onder de naam Vanessa. Haar muziek carrière begon in de jaren ’80 en ze heeft verschillende hits, voornamelijk disconummers, op haar naam staan.

Haar muziek, doordrenkt met emotie en herkenbare thema’s, raakte de harten van veel fans. Na een succesvolle periode, waarin ze talloze hits scoorde, trok ze zich in 2004 terug uit de schijnwerpers. De afgelopen jaren was ze vooral actief als ondernemer en in de media, maar de roep om haar terugkeer bleef aanhouden.

Muzieknummers van Vanessa:

  • Vanessa brak door in 1981 met het nummer “In The Heat Of The Night”.
  • Ze had meerdere top 10-hits, waaronder “Upside Down” en “Dynamite”.
  • Haar muziekstijl varieerde van pop tot dance, en ze was ook te zien in films, zoals “De Boezemvriend” in 1982.
  • In de jaren ’90 richtte ze zich meer op ballades en persoonlijke nummers, waaronder “Lidia”, geschreven voor haar, aan kanker, overleden zus.
  • “La Di Da” (1983): Dit nummer was een van haar grootste successen en bereikte de top 10 van de hitlijsten. Het heeft een herkenbare melodie en een vrolijke tekst, wat het tot een favoriet maakte bij fans.
  • “Obsession” (1984): Ook dit nummer kwam in de top 10 en is een ander hoogtepunt in haar carrière. De combinatie van pop en een vleugje romantiek maakte het tot een tijdloos nummer dat nog steeds wordt herinnerd.
  • Ze had de hit “Cheerio” in november 1986.
  • “Candlelight”: Dit nummer, dat ze opnam met David McWilliams, heeft ook bijgedragen aan haar populariteit. De samenwerking met andere artiesten heeft haar repertoire verder verrijkt en nieuwe luisteraars aangetrokken.

Upside Down

Zo klonk het! Luister hieronder en lees verder >>

Discografie

Connie heeft een diverse discografie, waaronder verschillende albums die zowel oude hits als nieuwe nummers bevatten. Haar muziekstijl omvat vooral Europop, wat haar een breed publiek heeft opgeleverd. Haar discografie omvat meerdere albums en singles, met een aantal noteringen in de Nederlandse hitlijsten. Enkele van haar albums zijn “My First Album” en “Just Conny”.

Connie Witteman’s hits zijn niet alleen commercieel succesvol, maar hebben ook een blijvende impact gehad op de Nederlandse muziekscene, waardoor ze een iconische figuur is geworden. Haar terugkeer in 2024 biedt de mogelijkheid om deze klassiekers opnieuw tot leven te brengen en nieuwe muziek te introduceren aan zowel oude als nieuwe fans.

Vanessa was een van de vrouwelijke artiesten die de weg hebben geëffend voor andere zangeressen in Nederland. Haar succes inspireerde een nieuwe generatie vrouwelijke muzikanten om hun dromen na te jagen en hun stem te laten horen in een door mannen gedomineerde industrie.

Privéleven

Witteman trouwde op haar achttiende en adopteerde een Colombiaans meisje. Na haar eerste huwelijk verhuisde ze naar de VS, waar ze als fotomodel werkte. Ze trouwde later met Hans Breukhoven, met wie ze 3 kinderen adopteerde. Na een huwelijk van 21 jaar scheidden ze in 2009. Connie gebruikte de achternaam Breukhoven tot de zomer van 2014, toen ze haar geboortenaam Witteman weer aannam.

Connie Witteman is sinds 2021 samen met Henk de Vries. Ze heeft haar relatie met hem publiekelijk gedeeld op sociale media en in interviews. Dit is een nieuwe fase in haar leven na haar eerdere huwelijken. Hij heeft een kleurrijk verleden en is bekend als ondernemer in de softdrugs industrie. Dit heeft geleid tot enige controverse.

Haar geliefde

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Waar is Vanessa voor het laatst gezien?

In 2002 nam Connie Witteman, toen nog bekend als Breukhoven, de single “Now You Say Nothing at All” op ter nagedachtenis aan de op 6 mei 2002 vermoorde politicus Pim Fortuyn. De opbrengst van deze single was bedoeld voor de oprichting van een standbeeld voor de Rotterdamse politicus.

In 2005 trad ze nog één keer op als Vanessa tijdens de Gay Pride. Vervolgens was ze in 2007 een verrassings-act tijdens het eerste concert van Jeroen van der Boom, waar ze samen met hem een duet zong.

Terugkeer: een nieuwe start voor Vanessa

In juni 2024 bracht ze ook een hernieuwde versie uit van haar bekende hit “Upside Down”, waarmee ze haar terugkeer naar de muziekscene markeert. Deze comeback is een spannend moment voor zowel haar als haar fans, die haar muziek uit de jaren ’80 nog steeds waarderen.

Haar optreden op evenementen zoals het Milkshake Festival heeft ook bijgedragen aan de buzz rondom haar terugkeer, waar ze haar nieuwe muziek live uitvoerde. Al deze factoren samen hebben ervoor gezorgd dat haar comeback niet onopgemerkt is gebleven.

Zo kondigde Connie ook aan dat ze weer vaker op het podium zou staan, en de reacties waren overweldigend. Haar eerste optredens zijn gepland voor de zomer, en ze zal zowel oude klassiekers als nieuwe muziek presenteren. Connie’s muziek blijft trouw aan haar roots, met een sterke focus op pop en levensliederen. Toch is er ruimte voor moderne invloeden, waardoor ze haar geluid kan vernieuwen en relevant houden in de hedendaagse muziekscene. De verwachting is dat ze moderne elementen zal integreren, wat haar optredens een frisse en eigentijdse uitstraling zal geven.

Het aftellen is begonnen

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Media-aandacht en publieke reacties

Haar comeback heeft geleid tot een golf van media-aandacht. Verschillende televisieprogramma’s en tijdschriften hebben haar terugkeer belicht, wat heeft bijgedragen aan een hernieuwde belangstelling voor haar muziek. Ondanks de enthousiaste reacties zijn er ook kritische stemmen. Sommige kijkers vragen zich af of Connie nog steeds de aandacht kan vasthouden die ze ooit had. Deze mix van lof en kritiek maakt haar comeback des te intrigerender.

De comeback van Vanessa in de media

Bekijk de uitzending hieronder en lees verder >>

Samenwerkingen

Vanessa is ook bereid om samen te werken met andere artiesten, zoals rapper Donnie. Dit kan helpen om meer mensen haar muziek te laten horen en haar stijl te vernieuwen. Ze oefent veel en neemt nieuwe nummers op. Dit is belangrijk om haar muziek te verbeteren en nieuwe content voor haar fans te maken.

Met de terugkeer van Vanessa in de muziekscene kijken we vol spanning uit naar nieuwe muziek die zowel oude als nieuwe fans zal verrassen. Haar unieke stijl en emotionele diepgang beloven een frisse wind door de Nederlandse popmuziek.

Bron: Talpa (video)
Hoofdfoto: BSR Entertainment / Contributor (Getty Images)

Meer over: