Ga naar de inhoud

Dries Roelvink: ‘Mijn zoon Dave is opnieuw opgenomen in afkickkliniek’

Roelvink drugs cocaïne alcohol verslaafd

Dave Roelvink (29) heeft recentelijk de beslissing genomen om zich opnieuw te laten opnemen in een afkickkliniek in Zuid-Afrika, zo vertelt zijn vader Dries (64) aan het tijdschrift ‘Privé’. Dave zit in de kliniek in Zuid-Afrika om van zijn verslavingen aan alcohol en cocaïne af te komen.

Lees hier wat de bekende zanger erover zegt.

Angstpsychose dreigde voor zoon van de volkszanger

Volgens Dries was het een weloverwogen keuze van Dave om naar Zuid-Afrika ad te reizen. Vader Dries werd een maand geleden telefonisch op de hoogte bracht van het besluit van zijn zoon Dave. In de daaropvolgende weken heeft Dries zijn zoon ondersteund, hem aangemoedigd om kalm te blijven en veel water te drinken. Dave bleek oververhit en erg onrustig. Met een gevaarlijk hoge hartslag van 160 stevende hij af op een angstpsychose.

Dave mist zijn vriendin en kind enorm

Dries benadrukt dat Dave zijn gezin enorm mist en dat hij graag bij hen zou willen zijn, vooral als hij hoort over de momenten die hij zelf graag had beleefd. Dries Roelvink erkent echter dat het doorlopen van dit afkickproces de enige manier is voor Dave om zijn verslaving te overwinnen en ermee om te gaan.

Dave Roelvink spreekt open over zijn verslavingen. In 2022 deed hij een eerdere poging waarover hij openlijk sprak in een interview met Robert Rodenburg. De tekst gaat verder onder de video >>

Voor Dave is werken en verblijven op Leidseplein niet veilig

Op dit moment bevindt Dave zich halverwege zijn verblijf in de kliniek. Dave’s vriendin Jazzlynn en zoontje Dean hebben de mogelijkheid om enkele keren per week kort met Dave te bellen. Na zijn herstel hebben Dave en zijn vader belangrijke zaken te bespreken, waaronder zijn werk en verblijfplaats op het Leidseplein in Amsterdam. Dries benadrukt dat Dave voorheen opmerkelijk standvastig was en geen incidenten had meegemaakt, maar plotseling een zwak moment had met ernstige gevolgen.

Dan is het Leidseplein als het epicentrum van uitgaan, alcohol en drugs niet de meest veilige en geschikte plek om te verblijven voor iemand met verslavingsproblematiek.

Het nieuwe seizoen van ‘De Roelvinkjes’ is te zien bij Videoland.

Bronnen: RTL Boulevard, Radio 538.

Meer over: