Ga naar de inhoud

Dakloze Hadjer Al-Ali brengt 2000 euro naar de politie

Dakloze vindt 2000 euro

Hadjer Al-Ali, anderhalf jaar dakloos, vond zondagochtend bijna 2000 euro in een stilstaande trein. In plaats van het in zijn zak te steken, bracht hij het naar de politie. Gewetensvraag: Wat had jij gedaan?

Bijzondere vondst in trein

De 33-jarige Hadjer Al-Ali, heeft een opmerkelijke vondst gedaan in een trein die stilstond op het station Amsterdam Centraal. Terwijl hij op zoek was naar lege blikjes om in te leveren tegen geld, stuitte hij op een grote som geld. Bijna 2000 euro lag op een stoel in een verlaten coupé.

Luister wat Hadjer Al-Ali er zelf over te zeggen heeft. De tekst gaat onder de video’s verder >>

Eerlijkheid boven alles

Ondanks zijn eigen moeilijke situatie besloot Hadjer het geld niet zelf te houden. Hij aarzelde geen moment en bracht de gevonden som meteen naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Dit eerlijke gebaar raakte de politie diep. “Ik weet niet van wie dit geld is. Misschien heeft iemand gespaard voor zijn kindje, misschien is het van iemand die het heel hard nodig heeft,” vertelt hij aan de Stentor.

Politieonderscheiding voor Hadjer

De politie waardeert de actie van Al-Ali en beloont hem met een cadeaubon en een onderscheiding voor zijn eerlijkheid. “Omdat wij vinden dat eerlijkheid beloond moet worden, kreeg hij van ons een ‘zilveren duim’, die we maar af en toe geven aan burgers, en een cadeaubon van 50 euro”, vermeldt het Instagram-account van bureau Burgwallen in Amsterdam. De zilveren duim is een beeldje dat bedoeld is voor Amsterdammers die een uitzonderlijke prestatie hebben verricht.

De portemonnee bevatte geen pasjes of identiteitsbewijs van de eigenaar. Als deze binnen een jaar niet wordt opgehaald, zal de dakloze man alsnog de 2000 euro ontvangen.

Bron: AD/Metro

Meer over: