Ga naar de inhoud

Cyberaanval: website Brits koningshuis plat

Cyberaanval

De officiële website van het Britse koningshuis is zondag getroffen door een cyberaanval, dit rapporteerde Sky News. Gedurende de dag was de website tijdelijk helemaal niet toegankelijk.

Extra beveiligingscontroles voor bezoekers royal.uk

Mensen die momenteel de site bezoeken, worden geconfronteerd met extra beveiligingscontroles voordat de hoofdpagina laadt. Sky News meldt dat bezoekers van royal.uk eerder op de dag een foutmelding kregen en niet in staat waren om de website te openen.

Daders van de cyberaanval onbekend

De dader achter de DDoS-aanval is tot nu toe nog onbekend. De Russische hackersgroep Killnet beweert verantwoordelijk te zijn via hun Telegramkanaal, maar dit is nog niet bevestigd. De bron van Sky News meldt dat de indringers geen toegang hebben gekregen tot de systemen of de inhoud van de website.

Website royal.uk weer in de lucht

De site is nu gelukkig weer in de lucht. Dat is goed nieuws voor iedereen die het Britse koningshuis op de voet wil volgen. Zo blijft men op de hoogte van alles waar de Britse royals zoal druk mee zijn. De jaarlijkse schrijfwedstrijd voor kinderen uit het Verenigd Koninkrijk is zoiets waar het koningshuis druk mee is. Koningin Camilla riep jongeren tot 11 jaar, op een ludieke manier, op om mee te doen aan de creatieve uitdaging. Hieronder vind je het fragment van de oproep.

De tekst gaat verder onder de video >>

Beveilig je eigen apparaten, regelmatig updaten helpt

Hackers proberen soms ook toegang te krijgen tot jouw apparaten in huis. Het is daarom verstandig om deze apparaten te blijven updaten. Laat je slimme apparaten niet hacken! Lees deze tips

Bron: Sky News, HNL.

Meer over: