In Rotterdam is meer dan 20.000 euro ingezameld voor de dakloze Benjamin, die ernstig gewond raakte na een aanval. Door deze weergaloze actie ligt Benjamin nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. De gevolgen van zijn verwondingen zijn nog onbekend. Terwijl de dader nog steeds voortvluchtig is.
Vriendschap en solidariteit
Een nog onbekende man verwondde Benjamin zwaargewond door een stoeptegel op zijn hoofd te gooien terwijl hij sliep. De actie vond plaats bij het Maritiem Museum.
Zijn zus, samen met vrienden en familie, heeft een crowdfunding campagne opgezet om fondsen te werven voor zijn herstel en toekomst. Zij willen ervoor zorgen dat Benjamin nooit meer noodgedwongen op straat hoeft te slapen.
Stand van zaken en aanhoudende zorg
Benjamin verblijft momenteel in een kritieke toestand in het ziekenhuis. Familieleden hopen dat hij spoedig ontwaakt en zij zijn dankbaar voor alle donaties die tot nu toe zijn ontvangen. De extra fondsen zullen ze doneren aan een daklozenstichting om anderen in vergelijkbare situaties te ondersteunen.
Lees ook: aantal daklozen in Nederland stijgt.
De tekst gaat onder het bericht verder >>
Zus start crowdfunding voor haar dakloze broer die vecht voor zijn leven. Slapend op straat, werd hij op brute wijze mishandeld met een stoeptegel. De dader is nog steeds voortvluchtig…#open010 #rotterdamhttps://t.co/C11LoSfwuG
— OPEN Rotterdam (@openrotterdam) November 10, 2024
Politieonderzoek en internationale oproep
De dader nam na de aanval een internationale trein richting Antwerpen en Brussel, wat ertoe geleid heeft dat de Belgische autoriteiten nu ook meewerken aan de zoektocht. De Nederlandse politie werkt hard om de verdachte op te sporen en heeft al beelden van hem verspreid om de gemeenschap alert te maken.
Pauluskerk: schuilplaats voor daklozen en de rol van vrijwilligers
In Rotterdam fungeert de Pauluskerk al jarenlang als toevluchtsoord voor daklozen, waaronder Benjamin. Predikant-directeur Martijn van Leerdam heeft gereageerd op de aanval en spreekt over de angstgevoelens die heersen onder de vaste bezoekers van de kerk.
Ondanks inspanningen om de gemeente te overtuigen van de noodzaak van meer opvangplekken, blijven veel daklozen ’s nachts op straat slapen. De beperkte capaciteit van de Pauluskerk en de seizoensgebonden winteropvang maken het moeilijk om alle daklozen van de straat te halen, waardoor initiatieven van vrijwilligers onmisbaar blijven.
Dominee Pauluskerk reageert op aanval dakloze
De tekst gaat onder de video verder >>
De uitdaging van de winteropvang in Rotterdam
De winteropvang in Rotterdam opent alleen wanneer de gevoelstemperatuur 0 graden of lager is of bij extreme weersomstandigheden. Met ruimte voor 180 dakloze mensen, bedient het voornamelijk degenen die het grootste risico lopen door de kou.
De Pauluskerk pleit voor een permanente oplossing, omdat de stad kampt met ongeveer 250 daklozen die ’s nachts nergens anders terecht kunnen. Dit blijft een zorgpunt voor de lokale gemeenschap én de betrokken instanties. De huidige situatie benadrukt de noodzaak van bredere maatregelen om dakloosheid duurzaam aan te pakken en te voorkomen dat gewelddadige incidenten als deze zich herhalen.
Ook doneren voor Benjamin?
Amy Boekhoudt organiseert deze actie. Vind meer informatie over de actie op de website:
Amy Boekhoudt interview Hart van Nederland
Bekijk het interview hieronder terug >>
Lees nog even verder: Dakloze Hadjer Al-Ali brengt 2000 euro naar de politie en Daklozen en asielzoekers vechten elkaar de tent uit voor een warm bed
Bronnen:
Telegraaf, instagram Amy Boekhoudt I Hoofdfoto: Canva
Gerelateerde artikelen:
Aantal daklozen in Nederland stijgt
YouTube videos:
Poging moord op slapende, dakloze man | Rotterdam
Dominee Pauluskerk reageert op aanval dakloze | TRENDING
Man van 71 ernstig mishandeld | Rotterdam