Ga naar de inhoud

Comfort shoes: het aanzien soms niet waard, tóch een trend

comfort shoes

Comfort shoes, of je loopt er mee weg of je wilt er nog niet mee begraven worden. Feit is dat je comfortabele schoenen steeds vaker op straat tegenkomt. Joe Biden is in het openbaar gesignaleerd op Hoka-sneakers. De Britse premier Rishi Sunak draagt Adidas-gympen onder zijn kostuum. Het kan allemaal. Wat vind jij ervan?

Sinds de corona pandemie omarmen we de comfort shoes, makkelijk zittende schoenen, ook al zijn ze soms nauwelijks het aanzien waard. We hebben een paar comfort shoes voor je op een rij gezet, met een kort commentaar van een drager.

1. Adidas Cloudfoam

Originele hardloopschoenen. Heb je je ooit afgevraagd hoe het voelt om net als Mario in een Nintendo-game op een wolk te springen? De cloadfoam-demping in deze schoen geeft je dat gevoel. Het kan nog beter: geen veters om te strikken. Trek ze gewoon aan en ren er comfortabel mee weg.

Review gebruiker: “Ik heb er een paar in zwart. Het zijn serieus een van de meest comfortabele sneakers die ik ooit heb gedragen.”

2. Dansko klompen

Een paar veelzijdige klompen. Wie wist dat een schoen van hout zo comfortabel kon zijn? Ze zijn door de jaren qua stijl geëvolueerd, waardoor ze een basisstuk vormen voor bij een casual garderobe.

Review gebruiker: “Beste reisschoen ooit. Ik heb met deze schoenen door heel Japan en Engeland gereisd. Kon niet beter.”

Lees verder onder bericht >>>

3. Sorel Kinetic Impact 

Die draag je als trendy sneaker om je wandeling een boost te geven. Het comfort is overweldigend en je outfit geef je er een moderne uitstraling mee.

Review gebruiker: “Normaal gesproken draag ik niet graag de hele dag tennisschoenen. Mijn voeten gaan erin zweten en zetten op. Niet hierin. Het is het beste merk tennisschoen dat ik ooit heb gehad.”

4. Waterdichte Columbia-wandelschoenen

Ideaal voor mensen die van het buitenleven houden. De laarzen zijn waterdicht, licht van gewicht en hebben rubberen zolen om elk terrein mee te kunnen weerstaan. Je beklimt rotsen, maar je voeten lopen door de lucht.

Review gebruiker: “Ik had een waterdichte laars nodig waarmee ik ook kan wandelen. Dat doe ik veel in Ierland en Schotland, vooral bij regenachtig weer. De schoenen voldoen aan hun beschrijving.”

5. Supercomfortabele Teva-sandalen

Een recensent zegt: alsof je op een zachte yogamat loopt. Je wordt vrolijk als je moet pakken voor een weekendje weg. Ze nemen nauwelijks ruimte in beslagen zijn toch stijlvol.

Review gebruiker: “Ik heb een halve maat groter gekocht. Ik was bang dat ze te groot zouden zijn, maar ze passen perfect. Ze bieden veel voetruimte en voelen geweldig aan.”

Bekijk het complete aanbod Teva-sandalen voor dames en heren.

6. Blowfish Malibu-slip-on-sneakers

Blowfish Malibu is een merk dat bekend staat om zijn trendy en comfortabele schoenen. Ze zijn ontworpen met een versleten look, wat het trendy schoenen maakt. Een prima mix van draagcomfort en toch modern. Recensenten raden aan een halve maat groter te bestellen.

Review gebruiker: “Ik ben dol op deze schoenen. Ik krijg veel complimenten.”

7. Thesus schoenen

Zijn veganistische en duurzaam gemaakte multifunctionele veterlaarzen die je voeten voorzien van een veelzijdige schoen waar je de hele dag op kunt lopen, in verschillende weersomstandigheden. Thesus is een missie-gedreven kleine onderneming uit Ontario, Canada die outdoorschoenen maakt met oog voor de planeet en je voeten. Materialen zijn voor 90% duurzaam en traceerbaar. Thesus streeft naar 100%.

Review gebruiker: “Ik vind ze geweldig! Zeer netjes gemaakt, goede kwaliteit, zacht en comfortabel. Ik moet de klantenservice vermelden: ze waren super behulpzaam en flexibel met betrekking tot de verzending.”

8. Skechers-wandelschoenen

Skechers is nog steeds één van de populairste merken voor comfort shoes. Ze zijn voorzien van een ademende binnenzool zodat als je je pantoffels uitstapt, je er meteen weer comfortabel inschuift voordat je de deur uitgaat.

Review gebruiker: “Ik heb voeten die altijd pijn doen vanwege eeltknobbels, hamerteen en artritis. Deze schoenen zijn zo comfortabel dat ik ze in 3 kleuren heb gekocht.”

9. Lucky Step Platformsneakers 

Te krijgen in allerlei superleuke kleuren zoals hologram, pastel regenboog, neongroen en fuchsia. Het is een stoere en opvallende sneaker die je combineert met verschillende outfits. Recensenten raden aan een maat kleiner te bestellen.

Review gebruiker: “Deze dikke platformschoenen zijn zonder twijfel een van de beste aankopen die ik ooit heb gedaan.” 

10. Oxfords platformschoenen

De verhoogde Oxford platformschoenen draag je bij een klassieke outfit. Het is een alles in 1 schoen met verhoogd comfort en antislip zolen. De platformzool is voor sommige even wennen, maar geeft een heerlijke demping.

Review gebruiker: “Ik vind de schoenen schattig. Ze zijn uiterst comfortabel! Ik ben er erg enthousiast over”

11. Soksneakers 

Allang niet meer alleen geschikt voor de jeugd, ook de 50-plusser heeft deze sneaker ontdekt. Het zijn lichtgewicht en ademende sneakers zonder veters voor een ultra-comfortabel en ultra-minimalistisch gevoel. Het breisel omsluit je bovenvoet en rekt mee als je beweegt. De ventilerende binnenzool houdt je voet droog terwijl je over straat zweeft. Bovendien bieden de zolen extra grip om uitglijden en vallen te voorkomen.

Review gebruiker: “Ik kan niet benadrukken hoeveel ik van deze schoenen houd. Zou ik deze schoenen dragen tijdens het sporten? Nee. Maar ik kan in deze dingen kilometers lopen, het is alsof ik door de lucht loop.”

12. Hoka sneakers

Een prima keuze als je de voorkeur geeft aan goede demping en wilt investeren in een goed presterende schoen. Heel geschikt voor je als je graag veel wandelt.

Review gebruiker: “Ik heb een slechte rug, demping is daarom belangrijk voor mij. Toen ik ze voor het eerst probeerde, wist ik direct dat dit de juiste keuze is voor mij.

En jij? “Je houdt ervan of je haat het.” Je schoenen vertellen je hoe je in het leven staat.
Heb je ook wel eens van Barefoot schoenen gehoord?

Bron: Fuzzfeed.com

Meer over: