Ga naar de inhoud

Comeback Animal Crackers gedwarsboomd door dierentuinen

Animal Crackers

De komiek André van Duin werkt aan een comeback van zijn tv-hit Animal Crackers. Maar dat ligt gevoelig bij de dierentuinen. Hij mag daar namelijk niet meer zomaar filmen.

Animal Crackers was in de jaren 80 een tv-programma waarin Van Duin op humoristisch wijze stemmen en geluidseffecten monteerde onder beelden van dieren. Die werden  onder meer opgenomen in dierentuinen.

Tekst gaat onder de video verder >>

Dieren moeten bescherm en betaald

“Dat kan nu niet meer”, legt Van Duin uit in weekblad Weekend: “Ik mag de dieren niet voor gek zetten. Ze moeten serieus worden genomen. Daar is ook wat voor te zeggen.” De dierentuinen willen de dieren beschermen en betaald krijgen voor de beeldrechten omdat de dieren hun eigendom zijn.

Beelden uit natuurfilms

De beelden waarmee de komiek nu werkt zijn bijna allemaal opnames van dieren uit natuurfilms. Hij heeft onder andere fragmenten verzameld van de BBC. Van Duin: “Dat is hartstikke leuk werken. In het wild doen ze ook rare dingen. Ze vallen zomaar uit een boom.”

Rubriek in Tijd voor MAX

Als Van Duin genoeg materiaal heeft, wordt er een programma bij bedacht waarin de nieuwe Animal Crackers worden vertoond. De kans bestaat dat het een terugkerende rubriek wordt in Tijd voor MAX. Elke aflevering duurt ongeveer een kwartier.

Meer over: