Ga naar de inhoud

Collecteweek ReumaNederland: collecteer mee vanaf de bank

Collecteweek ReumaNederland

De collecteweek van ReumaNederland is gestart. Voor collectanten is dit een spannende week. De vrijwilligers gaan in alle dorpen en steden van deur tot deur om geld op te halen voor onderzoek naar reuma. Meehelpen met collecteren kan ook vanaf de bank, lees verder hoe ook jij helpt.

Online collectebus

Er zijn veel mensen die graag een handje helpen maar dat niet kunnen. Ze hebben het bijvoorbeeld te druk, zijn aan huis gebonden of vinden het niet prettig om langs de deuren te gaan. ReumaNederland heeft daar een oplossing voor gevonden met de ‘Online Collectebus’. 

Met de ‘Online Collectebus’ doet iedereen mee met het collecteren, gewoon vanaf de bank. Via de mail, Whatsapp of via sociale media deel je jouw bus met een veilige betaallink. Maak vandaag nog je eigen collectebus aan en collecteer wanneer het jou uitkomt. Laat je vrienden, collega, familie en bekenden weten dat je collecteert. Iedereen kan zelf bepalen wat ze geven. De jaarlijkse collecteweek loopt tot en met 25 maart.

1 op de 7 Nederlanders

In Nederland zijn naar schatting 2,3 miljoen mensen bekend met een vorm van reuma. Dit komt neer op ongeveer 1 op de 7 Nederlanders. Van deze groep hebben zo’n 400.000 mensen ernstige klachten, die dagelijks impact hebben op hun leven. Tijdens de collecteweek wordt er geld ingezameld voor het ReumaNederland, dat zich inzet voor onderzoek naar reuma en het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met deze aandoening. Door te doneren aan de collecteweek draag je bij aan deze belangrijke missie.

Over ReumaNederland

De onderzoeken van ReumaNederland zijn afhankelijk van donaties, daarom is deze collecteweek zo belangrijk. ReumaNederland kan alleen haar belangrijke taken uitvoeren als ze giften, donaties en nalatenschappen ontvangen. Deze taken omvatten het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar medicijnen en behandelmethoden, het bieden van informatie en voorlichting en het behartigen van de belangen van mensen met reuma. Strijd je mee voor genezing van reuma, help dan mee om de collectebus te vullen? Meld je snel aan.

Bron: ReumaNederland

Meer over: