Ga naar de inhoud

Charles schittert in nieuw portret ter gelegenheid van Veteranendag

Charles portret veteranendag

Koning Charles toont zijn dankbaarheid voor veteranen en militair personeel in een nieuw portret van Hugo Burnand, onthuld ter gelegenheid van Veteranendag 2024. Koningin Camilla deelde ook deze speciale boodschap.

Koning Charles als veldmaarschalk

Ter gelegenheid van Veteranendag is een nieuw portret van koning Charles III onthuld. Het portret, gemaakt door fotograaf Hugo Burnand in de Grote Gang van Windsor Castle in november 2023, toont de 75-jarige monarch in zijn ceremoniële jas als veldmaarschalk: met medailles, zwaard en versieringen.

Deze foto, uitgebracht tijdens het 80-jarig jubileum van D-Day, onderstreept de belangrijke rol van de koning als hoofd van de strijdkrachten.

Iconische beelden voor de camera

Hugo Burnand, die al vele officiële foto’s van koning Charles heeft gemaakt, waaronder de kroningsportretten, stond opnieuw achter de camera voor deze speciale gelegenheid.

De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

Burnand maakte ook de officiële portretten van het huwelijk van Charles en Camilla in 2005 en het huwelijk van prins William en Kate Middleton in 2011. Zijn langdurige samenwerking met de koning resulteert keer op keer in iconische beelden die de geschiedenis ingaan.

Boodschap van koningin Camilla

Naast de onthulling van het nieuwe portret, deelde koningin Camilla een speciale videoboodschap waarin ze veteranen, actieve leden van de strijdkrachten en hun families bedankt voor hun dienst.

Bekijk hier de videoboodschap (Engels gesproken) aan de veteranen en lees daarna verder >>

De video toont koningin Camilla met haar Royal Lancers broche, een eerbetoon aan het regiment waarin haar vader diende.

Camilla prijst de moed van de strijdkrachten

Koningin Camilla sprak ook over haar recente bezoek aan Normandië met koning Charles voor de 80e verjaardag van D-Day. Ze prees de ongelooflijke moed van de geallieerde strijdkrachten en benadrukte hoe deze geest en kwaliteiten nog steeds aanwezig zijn in de hedendaagse strijdkrachten.

Uw vastberadenheid, onophoudelijke inspanningen en onbaatzuchtige loyaliteit aan elkaar en aan het Verenigd Koninkrijk zijn net zo duurzaam als onze dankbaarheid

aldus Camilla

Met deze eerbetuigingen tonen koning Charles en koningin Camilla hun diepe waardering voor degenen die dienen en hebben gediend, en hun toewijding aan het behoud van vrede en stabiliteit.


Staat Startpagina.nl nog niet ingesteld als opstartpagina? Dat is een gemiste kans, want stel je het wel in heb je direct toegang tot al jouw belangrijke en handige links, lees je het actuele nieuws, weer en verkeer en ben je altijd op de hoogte van tips en weetjes. Stel Startpagina eenvoudig in door op de oranje button hieronder te klikken.

Bron: People
Hoofdfoto: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Meer over: