Ga naar de inhoud

Bombrieven verstuurd: Duitse veiligheidsdiensten waarschuwen Europa

Update:
Bombrieven Europa

De Duitse autoriteiten geven een waarschuwing af voor bombrieven die onbekende daders naar verschillende locaties in Europa stuurden. Volgens de veiligheidsdiensten zijn er recent meerdere pakketten ontdekt die in brand zijn gevlogen. Deze incidenten leiden tot verhoogde waakzaamheid.

Wat is er aan de hand en voor wie is de waarschuwing bestemd?

Verhoogde waakzaamheid

De waarschuwing is specifiek gericht aan bedrijven in de luchtvaart- en logistieke sector. Hoewel Rusland niet expliciet is genoemd in de waarschuwing, sluiten bronnen binnen de veiligheidsdiensten Russische sabotage niet uit.

Dit volgt op een incident in juli in een DHL-distributiecentrum in Leipzig, waar een pakket uit een Baltische staat spontaan vlam vatte, wat leidde tot brand in een volledige container.

In meerdere Europese landen zijn vergelijkbare incidenten gemeld, wat de zorgen over een bredere dreiging heeft vergroot. DHL heeft bevestigd dat er tot nu toe 2 dergelijke voorvallen plaatsvonden.

Instructies aan personeel over bombrieven

Als reactie hierop heeft het bedrijf in heel Europa extra veiligheidsmaatregelen ingevoerd om verdere incidenten te voorkomen. In de waarschuwingsbrief wordt bedrijven aangeraden om hun personeel te instrueren alert te zijn op verdachte pakketten.

DHL is waakzaam en voorbereid

Er zijn nog geen bombrieven in Nederland aangetroffen. Bij signalen van dit soort dreigingen nemen bedrijven als DHL altijd extra voorzorgsmaatregelen. Ook PostNL liet weten alert te zijn. Ze geven aan alle pakketten te scannen en in de gaten te houden.

De veiligheidsdiensten blijven de situatie nauwlettend volgen en dringen erop aan dat bedrijven in heel Europa extra oplettend blijven.

Bronnen: WNL, RTL Nieuws. Hoofdfoto: Canva.

Meer over: