Ga naar de inhoud

Ontdek de paradijselijkste privétuinen: bezoek deze open tuinen in Nederland én België

Open tuinen in Nederland en België, Bezoek Mijn Tuin

Veel bezoekers van Startpagina.nl houden van tuinen en tuinieren. Dan is het extra leuk als je, wanneer je eropuit trekt en langs zo’n goed onderhouden lapje grond rijdt, ook een wandeling in zo’n paradijselijke tuin mag maken. BezoekMijnTuin is een platform die alle open tuinen in Nederland en België voor je op een rij heeft gezet.

Bezoek Mijn Tuin, de grootste open tuinen site voor tuinliefhebbers 

Deze website is de grootste open tuinen site van Nederland en België, waar je de meest betoverende privétuinen ontdekt, aangemeld door de gepassioneerde tuineigenaren zelf.

Wat biedt BezoekMijnTuin?

Op BezoekMijnTuin vind je een uitgebreid aanbod aan tuinen die je kunt bezoeken. De tuinen zijn overzichtelijk ingedeeld met handige informatie zoals de eigenschappen, locaties, openingstijden en entreeprijzen. Dit maakt het eenvoudig om je tuinbezoek het hele jaar rond te plannen.

Je kunt kiezen voor een bezoek aan verschillende soorten tuinen zoals:

  • Kwekerijen
  • Pluktuinen
  • Modeltuinen
  • Landschapstuinen
  • Liefhebberstuinen
  • Parken
  • Stadstuinen

De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

Tuinroutes langs bijzondere plekken

Naast individuele tuinen zijn er ook tuinroutes langs bijzondere plekken. Deze routes nemen je mee op een groene reis langs de mooiste tuinen, waar je geniet van de diversiteit en schoonheid van de natuur. Dit is een geweldige manier eropuit te trekken deze zomer en om meerdere tuinen in 1 dag te bezoeken, en volop te genieten van het buitenleven.

Wil je je tuinbezoek combineren met een mooie fietstocht? Maak dan gebruik van de vernieuwde gratis Fietsnetwerk app om leuke routes in de buurt van de tuinen te plannen. Hier zijn enkele tips voor een geslaagde fietsroute:

  1. De Betuwe Route: Combineer een bezoek aan de bloeiende tuinen in de Betuwe met een fietstocht langs de fruitboomgaarden. Vooral in het voorjaar, tijdens de bloesemperiode, is deze route adembenemend mooi.
  2. De Bollenstreek Route: Fiets langs de kleurrijke bloembollenvelden en bezoek de schitterende tuinen in de Bollenstreek. Deze route is vooral populair in het voorjaar, wanneer de tulpen in bloei staan.
  3. De Veluwe Route: Ontdek de rustgevende tuinen op de Veluwe en combineer je bezoek met een fietstocht door de uitgestrekte bossen en heidevelden van dit prachtige natuurgebied.
  4. De Limburgse Heuvels Route: Geniet van de tuinen in het glooiende landschap van Limburg en fiets langs schilderachtige dorpjes en wijngaarden. Deze route biedt prachtige vergezichten en een heerlijke landelijke sfeer.

De tekst gaat verder onder het Instagram-bericht >>

Meld jouw bijzondere tuin ook aan

Ben je zelf een trotse eigenaar van een adembenemende tuin? Deel jouw groene paradijs met een groter publiek en meld je tuin aan bij BezoekMijnTuin. Laat je passie voor tuinieren stralen en inspireer anderen met de schoonheid van planten in jouw tuin.

Registreer je tuin vandaag nog en laat samen met ons de wereld zien hoe prachtig jouw groene oase kan zijn!

Fijne (groene) zomer!

Ontdek vandaag nog de mooiste tuinen van Nederland en België en geniet van al het groen dat deze 2 buren te bieden hebben.

Tilly Vriend en Ab Vreeman hebben van hun tuin in de Wieden een heerlijke plek gemaakt. Bekijk hier de beelden >>

Meer over: