Ga naar de inhoud

Beroemde Nederlanders en hun huisdieren

Update:
Beroemde Nederlanders en hun huisdieren

Nederland staat bekend om zijn liefde voor dieren, en veel bekende persoonlijkheden in het land delen deze passie. Een interessant aspect van hun liefde voor huisdieren is de unieke namen die ze aan hun harige metgezellen geven. Van Binkie tot Jackie Bauer.

Laten we een kijkje nemen naar enkele bekende Nederlanders en de opvallende namen die ze hebben gekozen voor hun katten en honden.

Wat doen BN´ers met hun huisdieren?

Bekende Nederlanders (BN’ers) gaan op verschillende manieren om met hun huisdieren, net zoals gewone mensen. De meeste BN’ers delen hun liefde voor dieren openlijk en betrekken hun huisdieren vaak in hun dagelijks leven. Hier zijn enkele veelvoorkomende manieren waarop BN’ers met hun huisdieren omgaan:

  1. Sociale media: veel BN’ers delen regelmatig foto’s en video’s van hun huisdieren op sociale media. Dit geeft fans een kijkje in het persoonlijke leven van de beroemdheid en laat zien hoe ze genieten van quality time met hun harige vrienden.
  2. Publieke evenementen: sommige BN’ers nemen hun huisdieren mee naar publieke evenementen of shows. Dit kan variëren van rode loper-evenementen tot televisieoptredens. Het betrekken van huisdieren bij openbare activiteiten kan dienen als een manier om bewustwording te creëren voor dierenrechten en liefdadigheidsdoelen.
  3. Huisdiergerelateerde projecten: sommige bekende personen zetten zich actief in voor huisdierenwelzijn en betrekken zich bij gerelateerde projecten of goede doelen. Ze kunnen bijvoorbeeld ambassadeurs zijn voor dierenrechtenorganisaties of betrokken zijn bij campagnes om de adoptie van huisdieren te bevorderen.

Hier zijn leuke voorbeelden:

1. Frans en Mariska Bauer hebben veel honden

Het bekende Nederlandse showbizzkoppel, hebben hun liefde voor dieren altijd openlijk gedeeld met hun fans. Het Bauer-huishouden wordt niet alleen verrijkt door hun kinderen, maar ook door een bonte verzameling huisdieren die een integraal onderdeel zijn van hun levendige gezinsleven.

Een van de meest opvallende leden van het Bauer-huishouden is Jackie Bauer, de krullerige en hippe labradoodle. Deze vrolijke allemansvriend maakt sinds begin 2019 deel uit van het gezin en heeft al snel de harten van velen veroverd. Met haar eigen Instagram-account (@jackiebauerthelabradoodle) deelt Jackie regelmatig schattige en komische momenten, waardoor ze een ster is geworden in haar eigen recht op sociale media. Ze hebben in totaal 4 honden. 

De tekst gaat onder het bericht verder >>

2. Gordon heeft 2 honden

Gordon, de Nederlandse zanger en presentator, heeft 2 bekende hondjes genaamd Toto en Rocco. Dit zijn Franse buldogs. Deze schattige huisdieren hebben een speciale plek in het leven van Gordon en zijn regelmatig te zien in zijn dagelijkse activiteiten. Op social media waren vele volgers niet mild toen hij zijn nieuwe hondje presenteerden. Reacties als ‘hij kan niet eens goed voor zichzelf zorgen, laat staan voor een huisdier’ bleven niet uit.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

3. Patty Brard is gek op honden

Patty Brard, bekend om haar liefde voor dieren, heeft haar passie voor honden zelfs omgezet in het schrijven van een boek. In 2020 publiceerde ze het kinderboek “Bibi & Lulu: het is feest”. Het boek lijkt een eerbetoon te zijn aan haar eigen honden, waarbij Bibi en Lulu hoogstwaarschijnlijk geïnspireerd zijn op haar eigen geliefde viervoeters.

Helaas heeft Patty in 2021 afscheid moeten nemen van Lulu, wat voor haar ongetwijfeld een moeilijk moment is geweest. Het verlies van een huisdier is vaak een emotionele gebeurtenis, vooral als er een sterke band bestaat tussen de eigenaar en het dier.

Ondanks het verdriet van het verlies van Lulu heeft Patty niet opgegeven en heeft ze inmiddels een nieuw hondje verwelkomd in haar leven, genaamd Bobbie. Dit toont haar toewijding aan het welzijn van dieren en haar vermogen om liefde te blijven delen met nieuwe viervoetige metgezellen.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

4. Tatum Dagelet heeft een kat

Tatum is een Nederlandse televisiepresentatrice, actrice en schrijfster. Dat Tatum Dagelet dol is op haar poes Soki, moge duidelijk zijn: de viervoeter speelt een prominente rol op haar Instagram. Zo filmde ze eerder een ‘day in the life’ met Soki.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

5. Jan Smit en hondje Rio

Het lijkt erop dat Jan Smit, de Nederlandse zanger en presentator, een huisdier heeft dat de naam Rio draagt. Het is gebruikelijk dat beroemdheden zoals Jan Smit hun liefde voor hun huisdieren delen met hun fans, vaak via sociale media of in interviews. Het benoemen van huisdieren met namen zoals Rio voegt vaak een persoonlijk tintje toe aan het leven van de beroemdheid en biedt een glimp van hun dagelijkse interacties met hun harige vriend. 

De tekst gaat onder het bericht verder >>

6. Sylvie Meis heeft 2 katten

Presentatrice en model Sylvie Meis heeft 2 grijze Britse Korthaar-kittens verwelkomd in haar huis. De 2 pluizige toevoegingen aan de familie zijn liefdevol bij de namen Floki en Freya genoemd.

7. Tygo Gernandt kattenliefhebber

Acteur Tygo Gernandt is ambassadeur van het Katshuisch en een echte kattenliefhebber. 

Tygo, al sinds zijn kindertijd een liefhebber van katten, deelt warme herinneringen aan zijn voormalige huistijger, Ché.

In zijn jeugd deelde Tygo zijn thuis met een kat genaamd Poeze. Grappig genoeg kreeg Tygo zelf de bijnaam “Tygo Tijger” vanwege zijn lange haar, en zijn passie voor katachtigen werd al vroeg zichtbaar.

Na Poeze kwam Ché, die een respectabele leeftijd van 21 jaar bereikte. Voor Tygo zijn katten niet zomaar huisdieren; ze vertegenwoordigen een fascinatie voor hun bewegingen, blikken en gedrag. De aanwezigheid van een katachtige brengt voor Tygo een betoverende pauze in zijn wereld teweeg. Deze liefde voor katten blijft een tijdloos en diepgeworteld aspect van Tygo’s leven.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

8. Nicolette van Dam en haar huisdieren

Presentatrice en actrice Nicolette van Dam deelt haar leven met meerdere huisdieren! 

De tekst gaat onder het bericht verder >>

9. Bridget Maasland heeft een hond gered

Bridget Maasland is een Nederlandse televisiepresentatrice en actrice en gek op dieren. Ze heeft een hond uit Ibiza gered en in huis genomen. “Het is bij ons elke dag dierendag en voor Zack, nadat hij uit een prullenbak is gevist als 2 dagen oude pup, gelukkig ook. Weggegooid als oud vuil”. Nu heeft hij een mooi leven bij Bridget.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

10. Wendy Van Dijk en haar toypoedel

Met trots mag zij zichzelf de eigenaar noemen van een charmante Toypoedel genaamd Binkie. Deze lichtbruine viervoeter siert het huis met zijn mooie krullende vacht en heeft een persoonlijkheid die perfect past bij zijn naam.

Binkie is niet zomaar een huisdier; hij is een leuke en lieve Toypoedel die oprecht deel uitmaakt van het gezin. Zijn aanwezigheid voegt een gezellige en warme sfeer toe aan het huishouden, waardoor Binkie een geliefd lid van de familie is.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

11. Yvon Jaspers

Een van de meest bekende tv honden door het programma “Boer zoekt vrouw”. De labradoodle Tommy, hij is sinds 2016 in het populaire KRO-NCRV-programma te zien.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

12. Onze Koninklijke familie heeft 3 zwarte labradors

Niet alleen de gewone Nederlanders hebben een zwak voor opvallende namen voor hun huisdieren, maar ook het koninklijke huis is hier geen uitzondering op. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben hun liefde voor zwarte labradors omgezet in een charmante hondenfamilie met de namen Skipper, Nala en Luna. Maak kennis met de koninklijke honden.

Het koninklijke koppel begon hun labrador-avontuur met de naam Skipper. Deze trouwe viervoeter werd al snel een geliefd gezinslid. Later voegden ze Nala toe aan hun koninklijke hondenfamilie. In 2018 bracht Nala een nestje schattige labrador-puppies ter wereld, en één van deze pups mocht blijven. De eer viel op een zwart hondje dat de naam Luna kreeg.

Skipper, Nala en Luna zijn niet zomaar namen; ze vertellen het verhaal van de groei van een koninklijke hondenfamilie. De keuze voor deze namen getuigt van de warmte en genegenheid die de koninklijke familie voelt voor hun harige metgezellen. Het is interessant om te zien hoe zelfs in de koninklijke kringen de namen van huisdieren een speciale betekenis krijgen en deel uitmaken van het koninklijke huishouden. Deze 3 zwarte labradors hebben niet alleen een vorstelijke uitstraling, maar ook namen die hen onderscheiden en een unieke plaats geven in het hart van het koningshuis.

Al deze beroemdheden tonen aan dat onvoorwaardelijke liefde geen grenzen kent, zelfs niet in de schijnwerpers van de showbizz. Hier worden ze niet alleen bewonderd voor hun professionele prestaties, maar ook gewaardeerd voor hun warmte en toewijding aan hun harige metgezellen.

Meer over: