Ga naar de inhoud

Oud-Kamervoorzitter Arib: ‘Ik weet nog steeds niet waarvan ik word beschuldigd’ 

Arib

Oud-Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA) heeft advocatenduo Geert-Jan en Carry Knoops ingeschakeld om boven water te krijgen waarvan ze wordt beschuldigd. Ze zegt dat nog steeds niet te weten.

Naar aanleiding van anonieme brieven die aangaven dat ze misbruik van haar positie had gemaakt en ambtenaren had beledigd, stapte ze vorig jaar op. Presentator en cabaretier Theo Maassen voelde haar in het VPRO-programma Zomergasten stevig aan de tand over de kwestie. 

Tekst gaat onder de afbeelding verder >>

Dolksteek en circus

Arib beschouwt de affaire als een dolksteek van huidig Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) en aanval op haar waardigheid. Ze voelt zich “voor de trein gegooid terwijl het onderzoek nog steeds niet is afgerond en niets heeft opgeleverd.” Ze spreekt van een enorm circus in gang gezet door Bergkamp. Maassen vertelde ze dat ze na bijna een jaar nog altijd niet weet wat de beschuldigingen inhouden.

Recht op volledige informatie

Inmiddels heeft Arib de advocaten Geert-Jan en Carry Knoops ingeschakeld en een officieel verzoek om de stukken te krijgen, neergelegd bij Bergkamp. Ze eist inzage in de beschuldigingen en ze wil de documenten die daarbij horen inzien. Daarbij horen ook de anonieme brieven die gaan over klachten over haar gedrag. “Ik heb recht op volledige informatie”, zegt Arib in de Volkskrant. “Ik wil daarover zelf kunnen beschikken en er met mijn advocaten over kunnen overleggen.”

Bronnen: VPRO Zomergasten, Volkskrant

Meer over: