Ga naar de inhoud

André van Duin leent zijn stem voor 2e Dikkie Dik film

Update:
Andre van Duin stem van Dikkie Dik

Een 2e filmavontuur van de rode kater Dikkie Dik komt eraan, deze winter in de bioscopen. André van Duin heeft de rol van verteller in deze 2e Dikkie Dik film. Zijn stem herken je straks uit duizenden. Lees hier meer over en bekijk zeker even de video onderaan dit artikel, waarin André de film inspreekt.

Een nieuwe vriend voor Dikkie Dik

Hoewel de eerste film over Dikkie Dik nog volop in de Nederlandse bioscopen draait, kondigt zich al snel een vervolg aan. Deze winter komt de 2e film uit, getiteld ‘Een nieuwe vriend voor Dikkie Dik’.

De verwachtingsvolle en vrolijke stemming rondom deze nieuwe release is duidelijk merkbaar. De rode kater die al generaties lang een favoriete figuur is onder jonge kinderen, krijgt opnieuw een filmavontuur.

Bekijk hier trailer van de eerste Dikkie Dik-film die nu in de bioscoop draait en lees daarna verder >>

De rol van de verteller

André van Duin, een veelgeprezen komiek en acteur, neemt de rol van verteller op zich in deze 2e film. Van Duin, die bekend staat om zijn humor en veelzijdigheid, voelt zich vereerd om deel uit te maken van dit project. Hij merkte op dat hij zich niet eerder had gerealiseerd hoe belangrijk Dikkie Dik is in de kinderwereld. Voor hem is het een grote eer om zijn stem te mogen lenen aan zo’n geliefd karakter en zo deel te nemen aan het verspreiden van vreugde onder kinderen.

Populariteit van Dikkie Dik

Dikkie Dik heeft sinds zijn ontstaan in de jaren 70 een speciale plaats ingenomen in de harten van kinderen en ouders. De rode kater, bekend om zijn ondeugende en soms onhandige avonturen, heeft een unieke charme die zowel kinderen als ouders aanspreekt.

De boeken en televisieseries over Dikkie Dik zijn al decennialang populair en het eerste succesvolle filmavontuur heeft deze populariteit alleen maar vergroot. De verwachting is dat ook de 2e film een groot succes wordt.

Lees ook: André van Duin: zo rijk is de entertainer.

Grote bijdrage aan kinderentertainment

De betrokkenheid van André van Duin bij deze film benadrukt niet alleen de aantrekkingskracht van Dikkie Dik, ook het belang van kwalitatief kinderentertainment. Bekende en geliefde figuren zoals Dikkie Dik dragen bij aan de opvoeding en ontwikkeling van kinderen door hen verhalen te bieden waaruit ze leren en plezier aan beleven.

Films zoals deze ondersteunen dit doel en geven ouders ook de geruststelling van verantwoorde en vermakelijke content voor hun kinderen.

Opnamen in volle gang

De productie van ‘Een nieuwe vriend voor Dikkie Dik’ is in volle gang. Animatiestudio Ka-Ching Cartoons, bekend van hun eerdere successen zoals ‘George & Paul’, is verantwoordelijk voor de animatie van de film. Het scenario is geschreven door Burny Bos, een legendarische naam in de Nederlandse kinderfilm en -literatuur.

Zijn nalatenschap leeft voort in dit 2e filmavontuur van Dikkie Dik, waarbij zijn onvergetelijke vertelstijl het hart van het verhaal blijft vormen. Ook de muziek is een belangrijk element in de film. De liedjes zijn gecomponeerd door Mike Boddé en Johan Hoogeboom. Hierdoor is de film een visueel en muzikaal feest voor de jongste kijkers en hun ouders.

Dikkie Dik: een cultureel icoon

Sinds de eerste verschijning van Dikkie Dik in het televisieprogramma Sesamstraat in 1978, leidt de rode kater een eigen leven binnen de Nederlandse kinderentertainment wereld.

Jet Boeke, de bedenkster van Dikkie Dik, heeft met haar illustraties en verhalen een blijvende indruk achtergelaten. Naast boeken zijn er de afgelopen decennia diverse producten rondom Dikkie Dik verschenen, zoals spelletjes, knuffels en zelfs een kinderkledinglijn.

Dit alles draagt bij aan de iconische status van Dikkie Dik. Elke nieuwe film is bijzonder en zeker met de stem van André van Duin!

Bronnen: Dikkie Dik de film, RTL. Hoofdfoto: BSR Entertainment / Contributor (Getty Images)

Meer over: