Ga naar de inhoud

André Rieu en zijn orkest betoveren weer het Vrijthof in Maastricht

André Rieu start concert reeks op Vrijthof Maastricht

Het Vrijthof in Maastricht is opnieuw omgetoverd tot de arena van André Rieu en zijn orkest voor een zomer vol concerten. Na het eerste concert op het Vrijthof is het duidelijk dat de komende bezoekers gegarandeerd een muziekspektakel tegemoet gaan.

Een zomer vol muziek

André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest openen deze zomer hun reeks van 12 concerten op het Vrijthof. Donderdagavond vond het eerste concert plaats, waarbij de Maastrichtse violist samen met zijn orkest het publiek opnieuw betoverde.

De concerten trekken jaarlijks tienduizenden bezoekers uit de hele wereld naar Maastricht. De voorstellingen lopen tot en met 21 juli, waarbij iedere avond gevuld is met muziek en spektakel.

Concerten op het Vrijthof van André Rieu

De voorbereidingen zijn achter de rug en de reeks concerten is begonnen.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Geen voetbal op grote schermen

Oranjefans die hopen tijdens de concerten de EK-wedstrijden te volgen op grote schermen, komen bedrogen uit. Pierre Rieu, zoon van André Rieu, liet weten dat er tijdens de Vrijthofconcerten geen ruimte is voor grote schermen. “Nee,” antwoordde hij resoluut op de vraag of er iets zou veranderen. Volgens Pierre komen de Rieu-fans voor de muziek. Het is simpelweg niet mogelijk om de EK-wedstrijden in het programma in te passen.

Emma Kok keert terug

Een vertrouwd gezicht keert ook dit jaar terug op het podium: Emma Kok. Vorig jaar stal ze de harten van het publiek met haar uitvoering van ‘Voila’ van de Franse zangeres Barbara Pravi. Dit jaar zal ze opnieuw optreden en ongetwijfeld weer indruk maken op de muziekliefhebbers die het Vrijthof bezoeken.

Magie van het Vrijthof

De concertreeks van André Rieu is elk jaar een hoogtepunt voor Maastricht. Het trekt een gevarieerd publiek van over de hele wereld. De sfeer, muziek en de prachtige setting van het Vrijthof maken het tot een onvergetelijke ervaring voor iedereen die erbij is. Bekijk alle foto’s van het eerste concert op de Facebookpagina van L1 Nieuws. Daar krijg je een volledige indruk van de magie die Rieu en zijn orkest weten te creëren.

De tekst gaat onder het bericht verder >>

Tips voor het verkrijgen van officiële tickets

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je je tickets voor de André Rieu concerten op het Vrijthof via de officiële kanalen koopt. Regelmatig horen we van mensen dat ze buitensporige bedragen hebben betaald voor hun tickets via onofficiële verkooppunten zoals secundaire ticketwebsites.

Om teleurstellingen te voorkomen, raden we aan om tickets alleen te kopen via de links op de officiële website van André Rieu, of direct via de site van de concertlocatie. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met de helpdesk van André Rieu om er zeker van te zijn dat je tickets geldig zijn.

Een onvergetelijke ervaring in Maastricht

Een bezoek aan Maastricht voor een concert van André Rieu is een unieke belevenis. Naast de betoverende muziek en het geweldige spektakel op het Vrijthof, biedt Maastricht talloze mogelijkheden om je verblijf nog specialer te maken.

Boek een hotelovernachting en geniet van een compleet verzorgde avond met een terrasarrangement, waarbij je een heerlijk diner kunt combineren met het concert. De stad zelf biedt prachtige historische gebouwen en sfeervolle straatjes om te verkennen. Maak zeker gebruik van de wandelroute of fietsroute die je meeneemt langs André Rieu’s favoriete plekken in zijn thuisstad voor een nog completere ervaring.

Tip: gebruik de nieuwe app van Fietsnetwerk.nl voor de mooiste routes. Deze app is een ideale combinatie van de perfecte routebegeleiding en waardevolle informatie over de omgeving.

Bron: 1limburg
Hoofdfoto: Jordi Vidal / Contributor (Getty Images)

Meer over: