Ga naar de inhoud

Amsterdamned 2: Het langverwachte vervolg met Holly Mae Brood en Huub Stapel

Update:
Amsterdamned 2 nieuwe details verklapt door Huub Stapel

Na 35 jaar keert de legendarische Nederlandse horrorfilm Amsterdamned terug met een spannend vervolg. Binnenkort beginnen de eerste opnamedagen van Amsterdamned 2 en Huub Stapel verklapt alvast de nieuwe details over de film.

Amsterdamned 2

Amsterdamned 2 brengt Holly Mae Brood in de hoofdrol naast een iconische comeback van Huub Stapel als rechercheur Eric Visser. Regisseur Dick Maas belooft een grimmige nieuwe film waarin het duistere hart van de Amsterdamse grachten opnieuw centraal staat.

Holly Mae Brood in de hoofdrol

In Amsterdamned 2 schittert Holly Mae Brood als Tara Lee, een ambitieuze jonge rechercheur bij de Amsterdamse politie. Lee wordt geconfronteerd met een reeks mysterieuze en gruwelijke incidenten rond de iconische grachten. Deze incidenten roepen meteen herinneringen op aan de huiveringwekkende seriemoordenaar die decennia geleden het water van Amsterdam terroriseerde. Voor hulp roept Tara Lee niemand minder dan de gepensioneerde rechercheur Eric Visser in, gespeeld door Huub Stapel, die in de originele film uit 1988 een centrale rol speelde.

Komt Monique van de Ven terug in de film?

Regisseur Dick Maas verklaarde dat Holly Mae Brood vanaf het begin zijn favoriete keuze was voor de rol van Tara Lee. “Zij heeft een zeldzame star quality,” zegt Maas, die haar vergelijkt met Nederlandse filmiconen als Monique van de Ven.

Volgens Maas bezit Brood niet alleen een geweldig acteertalent, maar is ze ook fysiek klaar voor de uitdagende rol. Van de Ven, die in de eerste Amsterdamned de vrouwelijke hoofdrol speelde, keert niet terug in het vervolg.

Huub Stapel keert terug als rechercheur Eric Visser

Huub Stapel, die de oorspronkelijke rol van rechercheur Eric Visser vertolkte in de film die in 1988 meer dan een miljoen bezoekers trok, keert in Amsterdamned 2 terug. Stapel speelt nu de oudere, gepensioneerde Visser, die door Tara Lee wordt ingeschakeld om zijn oude vijand weer onder ogen te komen. Het verhaal belooft een spannende mix van nostalgie en nieuwe dreigingen, met de duistere atmosfeer van Amsterdam als centrale speler.

Huub Stapel verklapt nieuwe details Amsterdamned 2

Bekijk de uitzending hieronder en lees verder >>

Een spannend vervolg met een moderne twist

Amsterdamned 2 is niet alleen een eerbetoon aan de klassieker, maar ook een modern verhaal waarin de grachten opnieuw een sinistere rol spelen. De productie van de film is in handen van 2CFILM, Parachute Pictures en Guess Who, en de opnames beginnen dit najaar. De film zal naar verwachting in 2025 in première gaan, net op tijd voor de viering van 750 jaar Amsterdam.

TIP: bekijk alle nostalgische films bij ONS.

Regisseur Dick Maas, bekend van zijn unieke stijl van spanning en humor, heeft de verwachtingen hooggespannen. Fans van de originele film kunnen zich verheugen op een nieuw avontuur, dat zowel nieuwkomers als trouwe fans zal aanspreken.

Bron: Talpa, nu.nl

Meer over: